NFO TRENDBOX BV

Directiewijziging bij NFO Trendbox B.V.

Vrijelijk te publiceren, met bronvermelding, vanaf heden

Directiewijziging bij NFO Trendbox B.V.

Amsterdam, 13 februari 2003 - Per 1 februari 2003 is in de directievoering van NFO Trendbox B.V. een belangrijke verandering doorgevoerd. Mede met het oog op de stevige en stabiele positie van NFO Trendbox in de Nederlandse markt voor marktonderzoek en marktinformatie heeft Goos Eilander, voormalig algemeen directeur van NFO Trendbox, binnen NFO Worldgroup een functie aanvaard in de selecte groep van Global Key Account Directors. Deze groep coördineert de onderzoeksactiviteiten voor de wereldwijd opererende cliënten van NFO Worldgroup. De nieuwe rol van Goos Eilander laat hem nog een zekere hoeveelheid tijd om te besteden aan activiteiten op de Nederlandse markt, zoals individuele projecten voor klanten van NFO Trendbox, lezingen en workshops.

Als gevolg van deze verandering bestaat de directie van NFO Trendbox per 1 februari 2003 uit drie managing directors, te weten drs. Ruurd Hielkema, Fred Schipper en Mart Meijer. De al langer bestaande rapportage- en verantwoordelijkheidsstructuren zijn binnen dit management team verdeeld. Nieuw zijn de verantwoordelijkheden voor de binnen NFO onderscheiden business areas. Ruurd Hielkema draagt verantwoordelijkheid voor marketing & pr, Fred Schipper voor productontwikkeling en data processing, terwijl Mart Meijer als financieel verantwoordelijke personeelszaken en datacollectie onder zijn hoede neemt. Tenslotte is het strategisch beleid van NFO Trendbox een gedeelde verantwoordelijkheid van de drie. De beslissing om de leiding over te geven is gebaseerd op een ideale mix van hun talent en ervaring.

Ruurd Hielkema (44) is vanaf het begin bij NFO Trendbox betrokken en heeft uitgebreide ervaring in marktonderzoek voor de Fast Moving Consumer Goods sector en in lifestyle, trend- en opinieonderzoek. Voor NFO Trendbox werkte Ruurd bij het toenmalige Interview.

Fred Schipper (37) werkt inmiddels 8 jaar voor NFO Trendbox en heeft zijn ervaring vooral opgedaan in zowel de IT sector als in het multinationale media- en trendonderzoek (Global Life & Living). Voor zijn NFO Trendbox periode werkte Fred bij ISK , ITM en bij IBT.

Mart Meijer (32) is sinds 2 jaar Financial Controller bij NFO Trendbox, en werkte voor die tijd als accountant bij Arenthals & Partners. Als zodanig controleerde hij de boeken van NFO Trendbox al enige jaren.

Over NFO Trendbox en NFO Worldgroup
NFO Trendbox heeft vanaf de oprichting in 1990 een gezonde groei doorgemaakt. Door steeds nauwkeurig de balans in de gaten te houden tussen typische ad hoc projecten en continue trendmonitors, heeft NFO Trendbox zich een tamelijk unieke positie in de Nederlandse markt voor marktonderzoek en marktinformatie gecreëerd.

Sinds 1998 is NFO Trendbox onderdeel van NFO Worldgroup, een van de toonaangevende aanbieders van research-based marketing informatie en consultancy. Met meer dan 15.000 medewerkers in 38 landen voorziet NFO opdrachtgevers wereldwijd van betrouwbare inzichten in het gedrag, attitudes en opinies van hun klanten. NFO is de grootste aanbieder van op maat gesneden marktonderzoek in Noord-Amerika, en behoort wereldwijd tot de top drie op dit gebied. Meer dan 4000 opdrachtgevers worden bediend in branches als FMCG, gezondheid, financiële dienstverlening, IT/telecom, reizen & vrije tijd, automotive en business-to-business marketing. Tezamen met geassocieerde bedrijven is NFO 's werelds grootste aanbieder van op maat gesneden internetonderzoek. NFO is onderdeel van The Interpublic Group of Companies (NYSE:IPG). Bezoek NFO Worldgroup op http://www.nfow.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

NFO Trendbox
telefoon 020 - 669 44 14

Ruurd Hielkema
managing director
ruurd.hielkema@nfoeurope.com

Of een bezoek brengen aan onze website: www.trendbox.nl

13 feb 03 16:22