Provincie Utrecht

Persbericht

Ontwikkeling nieuw streekplan Utrecht 2005 - 2015

In discussie met provinciale statenleden

13-2-2003

* In de bossen van de Heuvelrug moeten meer mogelijkheden komen om te recreëren en te kamperen. Ook als dit de natuur verstoort. * Het winderige open Eemland is een zeer geschikt gebied voor het plaatsen van grote windturbines. * Zo mooi is het Groene Hart nu ook weer niet. Er kan nog best flink worden gebouwd. Deze stellingen en nog negen andere stellingen, zijn te vinden op de internetsite van de provincie Utrecht, www.provincie-utrecht.nl, onder het kopje 'Praten over ruimte'. In het kader van de ontwikkeling van het nieuwe streekplan Utrecht 2005 - 2015 opent de provincie met ingang van maandag 17 februari de discussiesite 'Praten over ruimte'. Vanaf deze datum tot en met zondag 2 maart kunnen de inwoners van de provincie Utrecht de discussie over de ruimtelijke inrichting aangaan met provinciale statenleden.

Praten over ruimte
De stellingen hebben allemaal te maken met de ruimtelijke inrichting van de provincie Utrecht. Aan de hand van een drietal stellingen per streekplandeelgebied (regio), kan men zijn/haar mening of visie kenbaar maken. Vervolgens zullen Jan Streng (VVD), Simon Renzema (D66), Marian Haak (Christen Unie), Karin Stadhouders (CDA), Bas Levering (PvdA), Bas Rüter (GroenLinks), Maarten van Leeuwen (SGP) en Ton Witteman (SP) hierop weer reageren. Er is een verdeling gemaakt in vier gebieden. Als men klikt op één van die gebieden, verschijnt een korte gebiedsbeschrijving en de stellingen. Bij de ontwikkeling van het nieuwe streekplan Utrecht 2005 - 2015, hechten wij veel waarde aan de mening van de inwoners van de provincie. Wij zijn dan ook zeer benieuwd wat deze discussie oplevert.

Streekplan 2005 - 2015
Een Streekplan geeft in hoofdlijnen het ruimtelijk beleid weer. Of anders gezegd: Waar gaan we bouwen? Waar beschermen we de natuur? Waar willen we recreëren? Waar worden mogelijk wegen aangelegd? In het Streekplan worden de verschillende ruimtelijke functies afgewogen en keuzes bepaald. Het huidige Streekplan loopt tot 2005. Daarom is de provincie Utrecht nu bezig met de ontwikkeling van een nieuw Streekplan (2005 - 2015). Het nieuwe Streekplan komt in nauwe samenwerking met gemeenten, maatschappelijke organisaties en ook met de inwoners van de provincie Utrecht tot stand. Het gaat tenslotte om onze leefomgeving!

Meer informatie: Karin Tuinman, telefoon 030 2582561 of Karin.Tuinman@provincie-utrecht.nl