Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Minolta kleurenprinter-copiers ontvangen Blaue Engel-ecolabel

Badhoevedorp, 13 februari 2003 - Aan de Minolta DiALTA Color CF2002 en CF3102 is het prestigieuze Blaue Engel-ecolabel toegekend. In oktober 2002 heeft KN deze twee snelle kleurenprinter-copiers geïntroduceerd in Nederland. De toekenning van het Blaue Engel-label weerspiegelt zowel de hoge milieunormen waaraan de CF2002 en CF3102 voldoen, als de praktische waarde van beide apparaten voor eindgebruikers in kantoren of reprografische omgevingen.

Kwaliteitscriteria
Zo'n 25 jaar geleden startte het Duitse instituut voor Kwaliteitsborging en Certificering (RAL) in samenwerking met het Umweltbundesamt en het milieuministerie van Duitsland met het toekennen van het Blaue Engel-ecolabel aan milieuvriendelijke producten en diensten. De CF2002 en CF3102 voldoen ruimschoots aan de strenge kwaliteitscriteria van het label, zoals:

lage niveaus in stof-, ozon-, warmte- en geluidemissies; verlaagd verbruiksafval;
gegarandeerde levering van onderdelen tot vijf jaar na beëindiging van productie; geschiktheid voor recycling; markering van kunststof onderdelen ten behoeve van recycling en energieverbruik conform de Energy Star-norm.

Prettige werkomgeving
Voordat het Blaue Engel-label aan de CF2002 en CF3102 is toegekend, zijn beide apparaten uitvoerig getest. Tijdens deze test is de impact van de kleurenprinter-copiers op de omgeving in elke fase van de levenscyclus bepaald. De testresultaten wijzen uit dat de CF2002 en CF3102 bijdragen aan een prettige werkomgeving met weinig geluidsoverlast, een geringe uitstoot van stof en ozon en de mogelijkheid tot dubbelzijdig printen en kopiëren. Beide apparaten printen en kopiëren met een snelheid van 31 pagina's per minuut (ppm) in zwart-wit. De CF2002 print 20 ppm in kleur en de CF3102 is nog sneller met 31 ppm. Daarnaast bieden beide kleurenprinter-copiers een zeer hoge afdrukkwaliteit en beschikken ze over tal van nieuwe, geïntegreerde mogelijkheden, zoals een uitgebreid geheugen en een inbouwmogelijkheid voor een harddisk tot 10 GB.

KN
Met behulp van een breed scala aan hard- en softwareproducten en aan de hand van uitgebreide analyses biedt KN bedrijven een totaaloplossing voor het optimaliseren van hun informatie- en documentstromen. KN stemt de bedrijfsprocessen en documentstromen op elkaar af, wat leidt tot een helder advies. Mogelijkheden, kosten en besparingen zijn direct zichtbaar. KN werkt samen met gespecialiseerde zelfstandige Business Partners en heeft tevens een eigen verkooporganisatie, die landelijk opereert. De serviceorganisatie, bestaande uit 120 technische specialisten, opereert eveneens landelijk. De totale KN-organisatie telt meer dan 340 medewerkers.

Meer informatie over KN, zijn producten en diensten is terug te vinden op www.kn.nl.

Contact redactie en aanvragen illustratiemateriaal: Iris Bouterse
Telefoon: 020 658 4141
Fax: 020 658 4273
E-mail: ibouterse@kn.nl