Politie Rotterdam-Rijnmond

Avonduitgave donderdag 13 februari 2003

* SNELHEIDSCONTROLES
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht) hield donderdag radarsnelheidscontroles op de Sibeliusweg en Meeuwensingel. Tussen half elf en half twaalf namen op de Sibeliusweg 3 van de 53 passerende automobilisten het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/uur. Op de Meeuwensingel flitste de snelheidsradar tussen kwart voor twaalf en kwart voor één 31 van de 819 passerende automobilisten wegens overschrijding van de maximum snelheid van 50 km/uur. Hoogste score bedroeg hier 74 km/uur.


* AUTOMOBILIST IN GESTOLEN AUTO RAMT GEVEL

ROTTERDAM - Donderdagmiddag ramde een personenauto op de Oudedijk de gevel van een woning. De 24-jarige bestuurder raakte bekneld en moest uit de auto worden bevrijd. Hij is met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht.
Surveillerende politiemensen zagen donderdagmiddag op de Oudedijk dat een auto hen tegemoet reed. Vanwege het rijgedrag van de bestuurder wilde men de auto controleren. De politieauto draaide, waarop de blauwe Opel Kadett er vandoor ging. Na enige honderden meters, verloor de bestuurder de macht over het stuur en schoot over de middengeleiding, langs een paal en kwam tegen de gevel van een woning tot stilstand.
De bestuurder kwam met z'n benen bekneld te zitten. Hij werd uit de auto gehaald en is met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht. De traumaheli was kwam ter assistentie ter plaatse. De gewonde man reed overigens in een auto die in Schiedam was gestolen. Dat is vermoedelijk ook de reden dat hij zich aan een controle van de politie wilde onttrekken.

Ochtenduitgave donderdag 13 februari 2003

* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN IN TARWEWIJK

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid hield woensdagmiddag en -avond voor de veertiende keer een actie preventief fouilleren in de Tarwewijk. Daarbij werden zestien verdachten aangehouden en werden, naast een vuurwapen, een tiental messen en cs-gas in beslag genomen. Tevens werd een halve kilo cocaïne in een gecontroleerde auto aangetroffen. In totaal werden door veertig politiemensen 702 personen gecontroleerd, onder wie negentig in zes horecagelegenheden. Ook werden vijftig auto's doorzocht. Een 20-jarige Rotterdammer werd 's middags op het metrostation Maashaven aangehouden met in zijn bezit een vuurwapen. De man werd in verzekering gesteld. Ook een 23-jarige Hagenaar werd ingesloten. Tijdens de controle van zijn auto in de Moerkerkestraat werd in de auto een halve kilo cocaïne gevonden.

* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster trof woensdagmorgen tijdens de uitzetting van een 46-jarige Rotterdammer uit diens woning aan de Molgerdijk een hennepkwekerij aan. In totaal 207 planten en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen. Tegen de Rotterdammer werd op grond van de Opiumwet proces-verbaal opgemaakt.

* SNELHEIDSCONTROLE
Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezocht) hield woensdagmiddag tussen kwart voor twee en drie uur een radarsnelheidscontrole op de Molenvliet. Van de 1028 passerende automobilisten kunnen er binnenkort 103 een acceptgirokaart in hun brievenbus verwachten wegens overschrijding van de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/uur.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
Naar aanleiding van klachten van omwonenden over stankoverlast werd woensdagavond door politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster een onderzoek ingesteld in een woning aan de Meiendaal. In de woning werden in een kamer 136 hennepplanten aangetroffen en, evenals de voor de groei benodigde apparatuur, in beslag genomen. Naar de bewoner, die niet thuis was, wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld.


* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
De politie van het district Rotterdam-West stelde woensdagmiddag in een woning aan de Albregt Engelmanstraat een onderzoek in. In de kelder van de woning werd een hennepkwekerij ontdekt, waar zo'n 400 hennepplanten stonden. Op de eerste verdieping werden ruim 700 hennepplanten aangetroffen. De hennepplanten, alsmede de voor de groei gebruikte apparatuur, werden in beslag genomen. In een naastgelegen woning werd ook een hennepkwekerij ontdekt. Hier stonden zo'n 300 hennepplanten. Ook deze hennepplanten en apparatuur werden in beslag genomen. De benodigde stroom voor de kwekerijen bleek illegaal te worden afgetapt. Tegen de eigenaren van de hennepkwekerijen wordt proces-verbaal opgemaakt.


* DRUGSOVERLAST
De politie van het district Rotterdam-West stelde woensdagmiddag naar aanleiding van klachten over drugsoverlast in een pand aan de 1e Middellandstraat een onderzoek in. In de woning werden drie illegaal in Nederland verblijvende mannen aangetroffen. In de woning werd verder 44 gram cocaïne en 100 gram heroïne aan getroffen. De verdovende middelen zijn in beslag genomen. De drie mannen werden overgebracht naar het bureau en ingesloten. Naar aanleiding van klachten werd ook een onderzoek ingesteld in een pand aan de Schiedamseweg. In en rond het pand werden in totaal 6 personen in de leeftijd van 21 tot 27 jaar en afkomstig uit Rotterdam en Oude Tonge, aangehouden. In de woning werd in totaal ruim 566 gram heroïne en 1900 gram cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. Ook werd er een geldbedrag van meer dan 1500 Euro in beslag genomen en weegattributen. Twee verdachten bleken illegaal in Nederland te verblijven. Alle verdachten werden overgebracht naar het bureau en ingesloten.


* BEROVING
BRIELLE - Woensdagmiddag rond vier uur werd op de Groene Kruisweg een 16-jarige jongen uit Vierpolders bij het busstation beroofd van z'n portemonnee. Het slachtoffer werd door een man, die uit een zwarte auto stapte, plotseling met een mes bedreigd en gesommeerd z'n portemonnee af te geven. Vervolgens stapte de dader in de auto, waarin een tweede man achter het stuur zat, en reed erin weg. In de portemonnee zat een nog onbekend geldbedrag.
Copyright © 2003 Politie Rotterdam-Rijnmond - disclaimer