Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 13-02-2003 3e persbericht van donderdag 13 februari 2003

Berichten uit de regio:

Eindhoven: Verkeerscontrole
Op de Tongelresestraat is donderdag tussen 15.30 en 17.15 uur een verkeerscontrole gehouden. 85 voertuigen werden gecontroleerd. Dertig personen kregen een bekeuring omdat ze de autogordel niet droegen en zes voor het niet handsfree bellen in de auto.

Eindhoven: Fietster gewond
Op de kruising Dr. Schaepmanlaan Van Meursstraat is donderdag rond 15.45 uur een 13-jarig meisje uit Eindhoven gewond geraakt bij een verkeersongeval. Het meisje reed op haar fiets vanuit de Van Meursstraat de Dr. Schaepmanlaan op en werd hierbij geschept door een 52-jarige automobiliste uit Hamont Achel (België). Het meisje liep een verwonding aan haar been op en is overgebracht naar het MMC in Eindhoven.

Helmond: Diefstal fiets
Na een melding van diefstal van een fiets vanaf het Stationsplein stelde de politie donderdagmiddag meteen een onderzoek in. Op het Stationsplein kon rond 15.20 uur een 27-jarige verdachte Eindhovenaar aangehouden worden. De politie zag de verdachte op de eerdergenoemde straat lopen met een fiets in zijn hand. De fiets werd in beslag genomen evenals twee tangen die bij hem werden aangetroffen. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Tasjesroof
Op de Watermolenwal is donderdag rond 18.00 uur een 52-jarige vrouw uit Helmond van haar tas beroofd. De vrouw liep over de eerdergenoemde straat en droeg haar tas in haar hand. Plotseling rukte een onbekende jongen de tas uit haar handen. Hierbij duwde hij de vrouw waardoor ze op de grond viel. De vrouw liep verwondingen op aan haar pols en haar knie. In de tas zaten sleutels, een agenda en een portemonnee met diverse pasjes en ongeveer 200 Euro.

Bladel: Bedreiging
In een woning op het Gezelleplantsoen is donderdag rond 14.00 uur een 37-jarige man uit Oirschot bedreigd met een op een vuurwapen lijkend voorwerp. Dit gebeurde na een onenigheid met de dader, die na de bedreiging is gevlucht. De politie onderzoekt het gebeurde.

Budel: Snelheidscontroles
Op de Burgemeester van Houtstraat is donderdag tussen 9.30 en 11.20 uur een snelheidscontrole gehouden. Hierbij werden 336 voertuigen gecontroleerd. 44 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 80 km/u.

Ook op de Nieuwstraat zijn donderdag tussen 11.35 en 12.35 uur 435 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 40 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is hier 75 km/u.

Son: Ramkraak
Bij een bedrijf aan de 4100 heeft in de nacht van woensdag op donderdag een ramkraak plaatsgevonden. Een roldeur aan de voorkant van het pand werd vernield. Uit het bedrijf werd computerapparatuur weggenomen.