---

Dordtse stadsbeiaardier naar Florida

Vincent Brinkhof
Boudewijn Zwart, één van de stadsbeiaardiers van Dordrecht, is uitgenodigd om op Valentijnsdag 14 februari een speciaal `Moonlight'-concert te geven op het grote carillon van de Bok-tower Gardens te Lake Wales in Florida.

Het Valentijnsconcert dat Boudewijn Zwart geeft, is de afsluiting van een jaarlijks terugkerend open-lucht muziekfestival, waar de beiaard een centrale rol speelt en waar beiaardiers uit heel de wereld optreden. Naast eigen composities speelt Boudewijn Zwart bewerkingen van klassieke composities en diverse improvisaties op internationale love-songs. Ook zal hij een lezing verzorgen over de Nederlandse Beiaardkunst in het algemeen en de Dordtse Grote Kerkstorenbeiaard in het bijzonder.

De Nederlandse zakenman Edward W. Bok arriveerde in 1870 in de V.S. Hij werd een invloedrijk uitgever en was een groot natuurliefhebber. Hij kocht 52 hectare grond op het hoogste punt van Florida en legde er een exotisch park aan met een grote collectie aan tropische planten en bomen. In het midden van het park bouwde hij van roze marmer de `Singing Tower', die hoog boven de boomtoppen uitsteekt en één van de grootste carillons ter wereld huisvest. Op dit carillon zal Zwart zijn concert geven.