Nederlands Openluchtmuseum

Arnhem, 12 februari 2003

SponsorBingo Loterij steunt Nederlands Openluchtmuseum Op dinsdag 11 februari maakte voorzitter Boudewijn Poelmann van de SponsorBingo Loterij tijdens het jaarlijkse Goed-Geld-Gala bekend dat het Nederlands Openluchtmuseum een bijdrage van 500.000 euro zal ontvangen. Eerder deze maand werd het entreepaviljoen van het Openluchtmuseum al bekroond met de Nederlandse Bouwprijs.

tDe directie van het Openluchtmuseum is bijzonder blij met dit nieuws. Het bedrag zal worden gebruikt voor de verlevendiging van de presentaties in het museumpark. Het Openluchtmuseum is een museum over de cultuur van het dagelijks leven. Daarbij gaat vooral om de levensverhalen van de mensen die vertegenwoordigd worden door de gebruiksvoorwerpen en de gebouwen in het museumpark.

Levende presentaties zijn bepaald niet nieuw voor het Arnhemse museum; zo worden bezoekers in de Groninger boerderij uit Beerta toegesproken door stakingsleider Remco In 't Holt over de grote landarbeidersstaking in 1929 en in de boerderij uit het Betuwse Varik altijd druk met koken en inmaken van de producten van het seizoen. De steun van de SponsorBingo Loterij stelt het Openluchtmuseum in staat deze ware verhalen op steeds meer plaatsen te vertellen aan de circa 300.000 bezoekers die het park jaarlijks bezoeken.

De ambitieuze nieuwe projecten die voor 2003 op het programma staan zullen extern worden gefinancierd. De herbouw van de monumentale woonboerderij uit het Zuid-Hollandse Hoogmade, die moest wijken voor de aanleg van de HSL, wordt herbouwd met steun van het ministerie van Verkeer en Waterstaat en ook voor de herbouw van een authentieke houten barak uit een Moluks woonoord in Lage Mierde (NB) is het benodigde budget bijna bijeen. Voor dit project zegden o.a de Provincie Gelderland en de Europese Unie, maar ook het Mondriaanfonds hun financiële steun toe.

Picture

Contact info@openluchtmuseum.nl with questions or comments regarding this site.
Copyright 2002, Nederlands Openluchtmuseum Arnhem, BOF Inc. (Built on Fridays). All rights reserved.