Politie IJsselland

Politie IJsselland
Persberichten Deventer e.o.1
van Donderdag 13-feb-2003 07:00 uur
tot Vrijdag14-feb-2003 06:59 uur
Door / piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---

GEBROKEN ENKEL NA WHEELY



DEVENTER - Een 18-jarige man uit Deventer was donderdag rond 10.20 uur met zijn fiets aan het stunten op de Rijsterborgherweg. Toen hij een zogenaamde wheely maakte kwam hij echter ten val. Vermoedelijk brak de jongen daarbij zijn enkel. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

(03-017901)


---

VERKEERSCONTROLE



DEVENTER - Bij een verkeerscontrole tijdens de ochtendspits in Deventer werden de volgende zaken bekeurd: geen gordel (8x), bellen tijdens rijden (1x), gebod tot volgen rijrichting (1x) en geen gebruik kinderstoeltje (1x). Verder vonden op diverse plaatsen rood licht controles plaats.

(03-017953)


---

FIETSENDIEF/HELER AANGEHOUDEN



DEVENTER - Donderdag rond 13.37 uur kreeg de politie een melding dat vanaf de
Treurnietsgang een man met een onafgesloten fiets liep in de richting van de Brink. De politie is op de fiets ter plaatse gegaan. Op aanzijzing van diverse getuigen werd de man uiteindelijk op de Douwelerstraat aangetroffen. Hij had echter geen fiets meer bij zich. Op aanwijzing van de man werd de fiets aangetroffen in een schuur. Hij verklaarde de fiets zojuist te hebben gekocht voor E10,-. Omdat het duidelijk een duurdere fiets betrof is de man, een 30-jarige Rotterdammer, aangehouden voor heling cq. diefstal. Inmiddels was er op het bureau aangifte gedaan van diefstal van de fiets. De 50-jarige vrouw uit Deventer kon haar fiets direct weer meenemen. De verdachte is na verhoor met een PV heengezonden.

(03-017967)


---

TELEFOON UIT HANDEN GEGRIST



DEVENTER - Donderdagavond rond 19.40 uur werd bij een 18-jarige Deventernaar de GSM uit de hand gegrist toen hij over het Stationsplein liep. Er fietste een man langs hem heen die plotseling de telefoon waarmee hij aan het bellen was uit zijn handen griste. De dader fietste weg in de richting van de Handelskade. Surveillerende agenten hem nog gezocht naar de dader, maar die werd niet meer aangetroffen.

(03-018161)


---

BRAND IN SLAAPKAMER



DEVENTER - Donderdagavond rond 23.30 uur ontstond er brand in de slaapkamer van een woning aan de Zweedsestraat. De brand werd ontdekt door een buurtbewoner. De brand kon met eigen middelen geblust worden en niemand liep verwondingen op. De brandweer kwam nog wel ter plaatse voor controle. Kortsluiting is waarschijnlijk de oorzaak van de brand.

(03-018210)


---

BROMFIETSER GAAT ER VANDOOR



DEVENTER - Donderdag omstreeks 12:15 uur zag een agent op de Lebuinuslaan twee personen zonder helm rijden op een bromfiets. De jongens negeerden het stopteken van de agent en gingen er vandoor. De agent is hen gevolgd, maar omdat de jongens zich zo gevaarlijk gedroegen is hij de achtervolging gestaakt om ongelukken te voorkomen. Even later zag hij echter de bestuurder op de Ludgerstraat zijn bromfiets duwen die inmiddels een lekke achterband had. De andere jongen was er inmiddels vandoor. De jongen is aangehouden en met een bekeuring heengezonden.

(03-018066)


---

Einde




---- --

Politie IJsselland
Persberichten Steenwijk/Horst&Waterland
van Donderdag 13-feb-2003 07:00 uur
tot Vrijdag 14-feb-2003 06:59 uur
Piket: Moniek Winters (038-4963891)
Door: Nanda Kappers
---

AANRIJDING SNORFIETSER EN AUTO



GENEMUIDEN - Een 48-jarige man uit Genemuiden reed donderdag rond 22.35 uur op zijn snorfiets over de Prinses Irenestraat en wilde de Stuivenbergstraat in rijden. Een 22-jarige bestuurder van een auto uit Genemuiden kwam uit de richting van de Simondsstraat en gaf de snorfietser geen voorrang. De snorfietser kwam ten val. Hij werd met letsel aan zijn been en oor vervoerd naar het ziekenhuis in Zwolle.

(03-018206)


---

ONDER INVLOED ACHTER HET STUUR



SINT JANSKLOOSTER - Vrijdagmorgen rond 0.50 uur werd een 27-jarige man uit Sint Jansklooster aangehouden op De Wieken in zijn woonplaats aangehouden voor een alcoholcontrole. Hij bleek te hebben gedronken. De ademanalyse op het bureau gaf 295 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 2 uur en een PV uitgereikt.

(03-018215)


---

CAFETARIA OVERVALLEN



STEENWIJK - Donderdagavond omstreeks 21.35 uur vond er een overval
plaats op een cafetaria op het Schar in Steenwijk. De eigenaar stond alleen in de zaak toen een jongeman binnenstapte met een donkere muts en sjaal over zijn gezicht. De overvaller dreigde de eigenaar met een vuurwapen of daarop gelijkend voorwerp en eiste geld. Nadat hij dat gekregen had ging hij er vandoor. De overvaller liep direct links af richting de achterzijde van de supermarkt. Toen de eigenaar ging kijken zag hij niemand meer. Even later zag hij een brommer met twee personen langsrijden, maar het is niet duidelijk of dit de overvaller was. Het signalement van de overvaller is: leeftijd ongeveer tussen 16 en 18 jaar, tenger postuur, ong. 1.80 m en blauwe ogen. De man droeg donkere kleding en sprak Nederlands met een regionaal accent. De politie heeft in de omgeving naar de dader gezocht, maar heeft niemand meer aangetroffen. Uiteraard worden personen die gisteravond op Het Schar iets gezien hebben dat met de zaak te maken kan hebben verzocht contact op te nemen met de politie in Steenwijk via het nummer 0900-8844.

(03-018197)


---

SCHOORSTEENBRAND



STAPHORST - Donderdagavond rond 20.10 uur ontstond er een brandje in een schoorsteen van een pand aan de Meestersweg in Staphorst. Aangezien het een hoge schoorsteen van zo'n 30 meter betrof werd een speciale hoogwerker van de brandweer Meppel ingeschakeld. Daarna kon het brandje gemakkelijk worden geblust.

(03-018175)


---

Einde


---- --


Dagrapport Pers Salland
Donderdag13-feb-2003 07:00 uur tot Vrijdag14-feb-2003 06:59 uur
Door Wim Rabelink 038 - 4963891
---


LICHT GEWONDE BIJ AANRIJDING



RAALTE - Een bijna kop-staart botsing op de Heinoseweg leidde gistermorgen, 13-2-03 omstreeks 08.45 uur, tot een krachtige remmanoeuvre. De auto raakte in de slip en kwam tegen een boom tot stilstand. De Almelose bestuurster liep licht letsel op aan haar been en had nekklachten. De auto werd afgesleept.

03-017813


---


INBRAAK IN SCHOOL



Vanochtend, omstreeks 6.00 uur werd een inbraak ontdekt in een school aan de Burgemeester Kerssemakersstraat. Een ruit was vernield en momenteel is nog niet duidelijk of er iets ontvreemd is.
Het alarm was in werking getreden.

03-018248



---


Einde dagrapport Pers Salland



---- --

Politie IJsselland
Persberichten Hardenberg/Dalfsen/Ommen
van Donderdag 13-feb-2003 07:00 uur
tot Vrijdag 14-feb-2003 06:59 uur
Piket: Moniek Winters (038-4963891)
Door: Nanda Kappers
---

DRONKEN AUTOMOBILISTE WIL NIET STOPPEN



HARDENBERG - Naar aanleiding van een melding dat er iemand onder invloed zou rijden is de politie vrijdagochtend rond 01.20 uur naar De Troubadour gegaan. Daar reed inderdaad een vrouw in haar auto net weg vanaf de parkeerplaats. Toen het dienstvoertuig voor de auto werd gezet reed de vrouw er omheen. Ze verdween met aanzienlijke snelheid in de richting van de Bruchterweg. De politie is haar gevolgd, maar het stopteken werd genegeerd. De vrouw reed over de Twenteweg richting Bergentheim. Daar is de politieauto naast haar gaan rijden en heeft haar tot stoppen gedwongen. De 47-jarige vrouw uit Almelo werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar bleek ze te hebben gedronken. De ademanalyse gaf 365 ug/l (0,8?). De vrouw is na verhoor met een rijverbod van 3 uur, een PV voor rijden onder invloed en een PV voor niet voldoen aan de vordering tot stoppen heengezonden.

(03-018227)


---

ONDER INVOED ACHTER HET STUUR



HARDENBERG - Vrijdagochtend rond 04.45 uur werd een 43-jarige man uit Hardenberg op de Havenweg aangehouden voor een alcoholcontrole. Hij bleek te hebben gedronken. De ademanalyse op het bureau gaf een uitslag van 515 ug/l (1,2?). De man kreeg een rijverbod van 5 uur en een PV uitgereikt.

(03-018246)


---

SCHOENEN GESTOLEN



DALFSEN - Vrijdag rond 15.00 uur kwam een medewerker van een schoenenzaak aan de Wilheminastraat in Dalfsen op het politiebureau om aangifte te doen van diefstal van een paar schoenen door drie personen die zojuist bij hem in de winkel waren geweest. Op het moment dat de medewerker het bureau verlaat ziet hij twee personen staan die hij herkent als de dieven. De twee worden door de politie aangehouden, maar ontkennen de diefstal. De namen van de twee zijn genoteerd. Uit verder onderzoek moet blijken of ze iets met de diefstal te maken hebben.

(03-018035)


---


GRAFFITI OP GEVEL VAN WINKEL



HARDENBERG - Donderdagochtend bleek dat de gehele gevel(ramen) van een winkelpand aan de Voorstraat beklad was met verf en stift. De spreuken hadden betrekking op de slavenarbeid in de derde wereld landen. Aanleiding is vermoedelijk een televisie-uitzending woensdagavond over slavenarbeid waarbij de betreffende winkelketen ook betrokken zou zijn.

---

BRANDJE OP GARAGEDAK



MARIENBERG - Donderdag even na 14.00 uur ontstond er bij werkzaamheden van dakdekkers op een garage aan de Dominee Wolfertstraat een brandje. Dit is door de brandweer geblust.

(03-017998)


---

MAN ZIT MET ARM BEKNELD ONDER KIEPWAGEN



BERGENTHEIM - Donderdagochtend rond 07.15 uur kreeg de politie een melding dat er iemand bekneld lag onder een kiepwagen op de Van Roijensweg. Ter plaatse bleek een 38-jarige man uit Kloosterhaar bezig te zijn geweest met het aansluiten van de hydraulische koppeling van de kiepwagen met de trekker. Opeens knapte de aansluitslang waardoor de druk van het hydraulisch systeem wegviel. Hierdoor is de kiepwagen naar voren komen te vallen. De disselsteun is hierdoor naar binnen geschaard terwijl de arm van betrokkene hier tussen zat. De man was zelf in staat 112 te bellen. De brandweer heeft d.m.v. hydraulische krikken de wagen omhoog gekregen. De man is met armletsel naar het ziekenhuis gebracht in Hardenberg.

(03-017776)


---

BEKEURING VOOR PARKEREN VRACHTAUTO IN BEBOUWDE KOM



DALFSEN - In de nacht van donderdag op vrijdag is er opnieuw gecontroleerd op het parkeren van grote voertuigen in de bebouwde kom van Dalfsen. Op de Ankummer Es werd een een trekker met oplegger bekeurd.

(03-018241)


---

Einde


---- --

Politie IJsselland
Persberichten Kampen e.o.
van Donderdag 13-feb-2003 07:00 uur
tot Vrijdag 14-feb-2003 06:59 uur
Piket: Moniek Winters (038-4963891)
Door: Nanda Kappers
---

ONDER INVLOED OP BROMMER



KAMPEN - Agenten zagen vrijdagochtend rond 00.50 uur een bromfietser slingerend rijden over de Noordweg. Op de Oudestraat werd hij aangehouden voor een alcoholcontrole. De 32-jarige man uit Kampen bleek te hebben gedronken. Op het bureau gaf de ademanalyse een uitslag van 775 ug/l (1,8?). Hierop is het rijbewijs van de man ingevorderd. De man kreeg verder een rijverbod van 9 uur en een PV uitgereikt.

(03-018219)


---

WINKELDIEF AANGEHOUDEN



KAMPEN - Een 22-jarige man uit Kampen werd donderdag even na 19.00 uur aangehouden voor diefstal van een aantal goederen uit een supermarkt aan de Meeuwenweg. Na verhoor kreeg de man een transactieaanbod van E113,45 uitgereikt en werd heengezonden.

(03-018154)


---

BRAND IN PORTIEK



KAMPEN - Agenten zagen donderdagavond even na 21.00 uur dat er bradn was in een portiek van een flat aan de Skonenvaardersstraat. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen. Mogelijk is de brand ontstaan door kortsluiting. Door de brand is ook een waterleiding geknapt. De woningbouwvereniging zal dit repareren. De gemeente werd gewaarschuwd om extra te strooien i.v.m. opvriezend bluswater.

(03-018190)


---

Einde


---- --


Dagrapport Pers Zwolle
Donderdag13-feb-2003 07:00 uur tot Vrijdag14-feb-2003 06:59 uur
Door Wim Rabelink 038 -m 4963891
---


VIJF SNELLE RIJDERS 'SNEUVELEN' DOOR LASERGUN



Al geruime tijd wordt in het kader van de snelheidsbeheersing de lasergun bij de politie ingezet. Dit toestel is een aanvulling op de vaste meetpunten (flitspalen). Bovendien kan het heet flexibel op andere wegen ingezet worden. De afgelopen week zijn meerdere hardrijders tegen de lamp gelopen en werden de rijbewijzen ingevorderd.

Gisteren waren het vijf automobilisten uit Zwolle die te hard reden over de Voorsterweg, de Ceintuurbaan en de Middelweg. In één geval reden twee kennissen achter elkaar aan en na een eerste meting binnen de bebouwde kom van 88, gaf men gas en kwam er 103 op de teller te staan. Beide bestuurders moesten hun overschrijding van 53 km met de invordering van hun rijbewijs bekopen.

Verdere overschrijdingen waren, 128 i.p.v. 70 kilometer, twee keer 101 i.p.v. 50. Ook in die gevallen bleef het rijbewijs bij de politie achter.

03-018044



---


DIEFSTAL TAS SNEL OPGELOST



ZWOLLE - Een attente getuige maakte de politie opmerkzaam op jongen en meisje aan die vannacht omstreeks 02.45 uur een tas gestolen hadden aan de Melkmarkt . Het tweetal, beiden 26 jaar en afkomstig uit Wezep en Groningen, werd op de Jufferenwal aangehouden. De mobiele telefoon uit die tas hadden ze meegenomen en nadien 'verstopt' in de politieauto. Deze telefoon en de tas werden echter door de politieagenten teruggevonden. Beiden zijn ingesloten. De benadeelde komt in de loop van de dag aangifte doen.

03-018239



---


VERKEERSCONTROLES



ZWOLLE - Op 12 februari werden tussen 19.00 en 21.00 uur bromfietscontroles gehouden
aan de Deventerstraatweg. Tijdens deze controle zijn er 27 brom/snorfietsen gecontroleerd, waarvan er 19 gebreken vertoonden. Er werden bekeuringen uitgedeeld voor: constructie snelheid 17x, helm 10x, geen certificaat 2x, onverzekerd rijden 1x, geen gele plaat 1x en het onterecht voeren van oranjeplaat 3x.
---

Einde dagrapport Pers Zwolle



---- --