Gemeente Heusden


Inwoners beïnvloeden plan
30 km/uur-gebieden in vesting Heusden en kern Herpt Vorig jaar las u op de Infopagina dat er plannen lagen voor het aanleggen van een 30 km/uur-zone in de vesting Heusden en in de kern van Herpt. Inwoners werden uitgenodigd tijdens een inloopmiddag om hun mening te geven over de plannen. Na bestudering van de resultaten van de inspraakmiddag heeft het college van Heusden een besluit genomen.

Vesting Heusden
Op 10 december 2002 werd besloten dat de 30 km/uur-zone in de vesting uitgevoerd gaat worden. Bij de entrees van de vesting (ter hoogte van de Steenweg en de Heusdenseweg) worden busplateaus ingericht. Voor de Nieuwe Maasdijk en het wegvak tussen de Wijksepoort en Burchtplein zijn verkeersdrempels ontworpen. Op de Demer ter hoogte van de basisschool wordt een wegversmalling gelegd. Naar aanleiding van de ispraakmiddag, wordt deze in aangepaste vorm uitgevoerd.

Kern Herpt
Het besluit voor de 30 km/uur-maatregelen voor Herpt dateert van 21 januari 2003. Het college heeft besloten de verkeersmaatregelen in Herpt beperkt te houden tot een deel van de kern. De kruispuntmaatregelen blijven beperkt tot de kruispunten Achterweg - Akkerstraat, Achterweg - Torenstraat, Hoofdstraat - verbinding naar Achterweg en Bernsestraat - Hoefstraat. Het plateau Achterweg - Lage Hoef wordt aangepast. Ten slotte wordt aan de westzijde van de Torenstraat een verhoogd trottoir aangelegd. Het gebied waar deze verkeersmaatregelen toegepast worden, wordt 30 km/uur-zone.

Over de uitvoering van de verkeersmaatregelen en tijdelijke omleidingsroutes volgt meer informatie op de Infopagina in de Heusdense Courant. Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met de heer Ottevanger van de gemeente Heusden, via telefoonnummer (073) 513 17 89.