Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Vrijdag 14 februari 2003

Diefstal uit auto
Bergen op Zoom: In een geparkeerd staande auto aan de Boslustweg is woensdagmiddag ingebroken. Een ruit van de auto werd vernield waarna een in het zicht staande handtas met inhoud kon worden weggenomen. In de handtas zaten diverse persoonlijke bescheiden waaronder een rijbewijs en een mobiele telefoon.

Diefstal auto
Bergen op Zoom: Vanaf het Europaplein is woensdagnacht een personenauto gestolen. Het betreft een zwarte Opel Kadett voorzien van het kenteken TS-67-YD. De eigenaar heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. De auto staat internationaal gesignaleerd.

Snelheidscontroles
Halsteren: Naar aanleiding van klachten die binnen waren gekomen bij de politie van het team Halsteren is vrijdagochtend een aantal snelheidscontroles gehouden. De controle vond onder andere plaats op de Kastanjelaan in Halsteren. In totaal is een 88-tal voertuigen gecontroleerd. 1 voertuig hield zich niet aan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De bestuurder van deze auto kan een bekeuring tegemoet zien. Tevens werd gecontroleerd op de Steenbergseweg in Halsteren. Hier werd een 464-tal voertuigen gecontroleerd. 30 voertuigen hielden zich niet aan de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km per uur waar 50 km per uur is toegestaan. Op de Ravelstraat zijn in totaal 457 voertuigen gecontroleerd. 62 voertuigen reden te hard en kunnen een bekeuring thuis verwachten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 76 km per uur.

Bromfiets controle
Bergen op Zoom: Op diverse plaatsen in Bergen op Zoom heeft gisteren een bromfietscontrole plaatsgevonden. Politiemensen van de teams Steenbergen, Halsteren. Woensdrecht en Bergen op Zoom Zuid namen hieraan deel. Bij de controle zijn in totaal 34 brom-/snorfietsen gecontroleerd. 16 voertuigen bleken niet in goede technische staat te verkeren. Alle bestuurders van deze brom-/snorfietsen hebben hiervoor een bekeuring gekregen. 2 bestuurders werden bekeurd omdat zij zich niet aan de regels hielden.

Politie houdt twee verdachten aan Steenbergen: Afgelopen dinsdag is een tweetal inwoners uit Zeeland aangehouden op verdenking van oplichting. De verdachten, een 41-jarige inwoner uit Hansweert en een 37-jarige inwoner uit Goes werden door oplettend personeel van de supermarkt in Steenbergen verdacht van oplichting met emballagebonnen. Het personeel had geconstateerd dat het tweetal door middel van vervalste emballagebonnen geld hadden getracht te innen. De politie van Steenbergen heeft hierop een onderzoek ingesteld. Hieruit is gebleken dat het tweetal dezelfde tactiek heeft toegepast bij winkels in Roosendaal en Oud Gastel. Nader onderzoek volgt.

Dronken automobilist
Hoogerheide: Donderdagnacht is op de Putseweg, een 32-jarige inwoner uit Hoogerheide betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Surveilleerden agenten, die de man wilde aanspreken op enkele verkeersovertredingen, roken dat de man alcohol had genuttigd. Uit het ingestelde onderzoek bleek, dat de Hoogerheidenaar met twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol, aan het verkeer deelnam. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

Insluiping in woning
Hoogerheide: Een onbekende heeft woensdagavond kans gezien ongemerkt in een woning aan de Kamerlingh Ohnestraat in te sluipen. De bewoner was een aantal minuten weg geweest om zijn hond uit te laten en had hierbij de voordeur dichtgetrokken en niet op slot gedaan. Toen hij terug kwam was een attachékoffer uit de woning gestolen. In de koffer zat, buiten een hoeveelheid documenten een mobiele telefoon en een portemonnee met inhoud.

Verkeerscontroles
Rucphen: Donderdag zijn door het politieteam Rucphen diverse snelheidscontroles gehouden. Tussen 13.30 uur en 16.30 uur werd op diverse locaties in de gemeente Rucphen, waaronder de Kaaistraat, Poppestraat en de Nachtegaalstraat in St. Willebrord evenals op de Rucphensebaan in Sprundel gecontroleerd. De gemiddelde snelheid op de Kaaistraat bedroeg 45 km per uur. Hier werden geen overtredingen geconstateerd.
Op de Poppestraat is een 13-tal overtredingen geconstateerd. De hoogste gemeten snelheid bedroeg hier 67 km per uur waar 50 km per uur is toegestaan.
In Sprundel werden geen snelheidsovertredingen geconstateerd. Wel is hier een 4-tal bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de verplichte autogordel.
Op de Nachtegaalstraat in St. Willebrord is één bromfietser bekeurd omdat hij 42 km per uur reed i.p.v. de toegestane 30 km per uur. Daar reden tevens 2 auto te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 65 km per uur.

Woninginbraak
Roosendaal: Een woning aan de Paulus Potterstraat is tussen woensdag en donderdagavond bezocht door inbrekers. Door de voordeur te forceren kon de dader(s) de woning betreden. De gehele woning werd doorzocht. Op dit moment is niet bekend wat er exact is weggenomen.

Softdrugs
Roosendaal: Een 21-jarige inwoner uit Frankrijk is donderdagnacht door de politie aangehouden. De politie zag de man vreemd rijgedrag vertonen in het centrum van Roosendaal. Toen de politie de auto controleerd roken zij de geur van hennep. Bij controle in de auto bleek dat de man in totaal 99 gram softdrugs in zijn bezit had. De verdachte is hierop ingesloten en de softdrugs is inbeslaggenomen. Na verhoor is de verdachte in de loop van vrijdag naar huis gezonden in het bezit van een dagvaarding. Hij zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

Diefstal bromfiets
Roosendaal: De eigenaar van een bromfiets heeft gisteren aangifte gedaan bij de politie van diefstal. De bromfiets van de man stond geparkeerd aan de Televisiestraat in Roosendaal. Het betreft hier een Puch NRG kleur blauw.

Doorrijden na aanrijding Roosendaal: De politie kreeg woensdagavond een melding dat een auto tegen een vangrail aangereden was op de Rijksweg A58. Ter plaatse gekomen zag de politie alleen nog een aantal auto-onderdelen en een kentekenplaat. Uit nader onderzoek bleek dat de betrokken auto na de aanrijding was doorgereden. De bestuurder van de auto, een 23-jarige inwoner uit Roosendaal kon uiteindelijk door de politie worden aangehouden in zijn woning. De bestuurder bleek tijdens de aanrijding onder invloed te zijn geweest van alcohol. Aangezien de verdachte was doorgereden bij de aanrijding zonder zijn identiteit bekend te maken en onder invloed was van alchohol is zijn rijbewijs ingevorderd. Hij zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

Ruiten vernielt
Roosendaal: Donderdagavond is door onverlaten een tweetal vernielingen aangericht. Een bewoner van de Landjuweel in Roosendaal schrok gisteravond toen hij een enorme klap hoorde. Toen hij een onderzoekje instelde bemerkte hij dat er een gat in de ruit van de achterdeur was ontstaan. Een eigenaresse van een winkel aan de Kroevenlaan werd ook verrast toen zij gisteravond aan het werk was. Terwijl zij in de winkel was werd het glas van de voordeur vernield. Aangezien de twee vernielingen gisteravond omstreeks 20.00 uur plaatsvonden sluit de politie niet uit dat het hier om dezelfde dader(s) gaat. Vermoedelijk zijn beide ruiten vernield doordat de dader(s) een steentje met een katapult heeft afgeschoten. De politie stelt een onderzoek in.

Bron: Nicolette Bovenhorst