Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf











Datum Vrijdag 14 februari 2003

Van / afdeling Communicatie


Regionaal Persbericht




District Stad Nijmegen


Ongeval
Op de kruising Kwekerijweg/Driehuizerweg kreeg een 44-jarige Nijmeegse bromfietser donderdagmiddag geen voorrang van een linksaf slaande 18-jarige automobilist, die van de andere kant kwam. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietser liep een gebroken heup op en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Autodiefstallen
Van de St. Josephhof verdween donderdag een blauwe VW Golf, kenteken JV-TH-16. Een 54-jarige Nijmegenaar deed aangifte.
Van de Waldeck Pyrmontsingel verdween donderdagavond een zwarte VW Passat, kenteken TT-DD-24. Een 55-jarige man uit Cuijk deed aangifte.


District Tweestromenland



Wijchen- politie start onderzoek naar inbraken in schuren

Politieteam Wijchen is een onderzoek gestart naar inbraken in schuren. Vanaf begin december 2002 tot nu toe is in 56 schuren in het dorp Wijchen ingebroken. De inbraken vinden met name plaats in Wijchen-Noord. Personen die informatie hebben die mogelijk kan leiden tot het oplossen van deze serie inbraken, worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dit kan op telefoonnummer 0900-8844. Verder adviseert de politie schuren zo goed mogelijk tegen inbraak te beveiligen. Dit kan onder meer door ze te voor zien van goed hang- en sluitwerk en schuurdeuren ook daadwerkelijk af te sluiten. Voor meer informatie of tips over het beveiligen van schuren kan contact worden opgenomen met het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Medewerkers van het Politie Keurmerk zijn te bereiken op telefoonnummer 0900-8844. Informatie staat ook op www.politiekeurmerk.nl.
(vragen over dit bericht kunt u stellen aan Brenda van der Pal, GSM 06-53220157)

Beneden-Leeuwen - autodiefstal
Van de Havenkade verdween donderdagavond een Mercedes Benz, kenteken 63-DZ-HS. Een 48-jarige vrouw uit Beneden-Leeuwen deed aangifte.


Niftrik - ongeval

Gistermiddag vond aan de Maasbandijk een ongeval plaats. Een 26-jarige man uit Niftrik wilde vermoedelijk met zijn fiets linksaf slaan en werd daarbij geraakt door de spiegel van een 24-jarige Wijchense automobilist, die hem aan het inhalen was. De fietser kwam ten val en werd daarna aangereden door een achteropkomende auto, bestuurd door een 56-jarige man uit Balgoij. De fietser werd zwaargewond door de traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis.



Ewijk - woninginbraak

Aan de Blatenplak werd gisteravond ingebroken. Men forceerde een raam. De 38-jarige aangever mist geld, sieraden en fotoapparatuur.


Beuningen - woninginbraak

Aan de Valerianuslaan werd donderdagavond ingebroken. Men kwam via de brievenbus bij de deurklink. De 40-jarige aangever mist sieraden, fotoapparatuur en huishoudelijke apparatuur.


Ubbergen - woninginbraak

Aan de Pompweg werd vannacht ingebroken. Men boorde gaten in een kozijn. De 54-jarige aangeefster mist geld, sleutels, een camera en een GSM.



District De Waarden



Deil - vrachtwagen in brand

Rond 11.15 uur werd aan de politie gemeld dat er op de Rijksweg A15 (rijrichting Arnhem/Nijmegen - Rotterdam) ter hoogte van het knooppunt Deil een vrachtwagen in brand gevlogen was. Op de vrachtwagen stonden zes auto's die voor de export bestemd waren. De brandweer kwam ter plaatse en doofde het vuur. Het verkeer werd aanvankelijk een half uur omgeleid vanaf de snelweg over de Provinciale weg naar Waardenburg/Geldermalsen. Daarna kon het verkeer ter hoogte van de toen uitgebrande vrachtwagen via een parallelstrook van de snelweg weer doorrijden. De 28-jarige vrachtwagenchauffeur die uit Vaassen komt, had op zijn rit al eerder gemerkt dat een wiel niet goed meedraaide. Dat bleek uiteindelijk ook de oorzaak van de brand te zijn. Het wiel was wegens een blokkerende rem vastgelopen. De aanhanger van de vrachtwagen en de zes auto's moeten als verloren worden beschouwd. Een schadebedrag is niet bekend. De noordelijke rijbaan van de snelweg is rond 13.45 uur weer vrijgegeven. De chauffeur raakte niet gewond.
(vragen over dit bericht kunt u stellen aan Piet Versteegt, GSM 06- 53715565)


Buren - woninginbraak

Aan de Tielseweg werd donderdagmiddag ingebroken. Een deur werd geforceerd. De 46-jarige aangever mist sieraden, twee GSM's en een zaag.

Culemborg - inbraak in stadskantoor
Van het stadskantoor aan de Ridderstraat werden vannacht enkele ruiten ingegooid, waarna enkele computers verdwenen. Een 50-jarige man uit Culemborg deed aangifte.

Culemborg - vrachtwagen gestolen
Van de Blokdrukweg verdween tussen gisteravond en vanmorgen een Volvo vrachtwagen, kenteken BJ-BT-34. Een 38-jarige Culemborger deed aangifte.


Culemborg - bedrijfsinbraak

Aan de Havendijk werd vannacht ingebroken. Men forceerde een ruit. Onbekend is wat de 36-jarige aangeefster mist.


Ochten - woninginbraak

Op onbekende wijze kwam men gistermiddag binnen aan de Cuneraweg. De 48-jarige aangeefster mist in ieder geval een TV, computer en een telefoon.




Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --