Gemeente Lisse

11-02-2003 Verkoop 2e hands autos langs openbare weg beperkt

detail: Verkoop 2e hands autos langs openbare weg beperkt Met ingang van 15 februari 2003 mogen er geen tweedehands auto's te koop worden aangeboden langs doorgaande routes in Lisse.

Sinds enige tijd is er overlast van langs de openbare weg geparkeerde, te koop aangeboden autos. Dit is met name het geval op het gedeelte van de Heereweg dat ligt tussen De Engel en Sassenheim. De auto's worden vaak in de (smalle) berm geparkeerd, wat soms gevaarlijke situaties oplevert.
Daarnaast ontsiert een rij geparkeerde autos al gauw het landschap, wat vooral een doorn in het oog is in het buitengebied.

Om aan deze situatie een eind te maken, hebben Burgemeester en Wethouders op 21 januari jl. een besluit genomen. Zij hebben een aantal doorgaande wegen aangewezen waar niet meer geparkeerd mag worden met te koop staande voertuigen. Het besluit gaat in op 15 februari.
Dit besluit is conform artikel 5.3 van de Algemene Plaatselijke Verordening Lisse (APV). Deze bepaalt dat het verboden is om op wegen of weggedeelten die door het college bij openbaar besluit zijn aangewezen, een voertuig te parkeren met als kennelijk doel het te koop aan te bieden of te verhandelen.

Om welke wegen gaat het precies?
Het betreft de Heereweg, voor zover gelegen buiten de bebouwde kom, de Westelijke Randweg, de Stationsweg, de Laan van Rijckevorsel, Gladiolenstraat, Oranjelaan en een deel van de Kanaalstraat.

Ter inzage
Het besluit ligt, mét de bijbehorende tekening waarop de wegen en weggedeelten zijn aangegeven waarvoor het besluit geldt, gedurende 3 maanden ter inzage op het gemeentehuis, afdeling Bestuurszaken en Juridische Zaken.