Korps: Brabant-Noord, plaats: Boxtel 16-02-2003 Persberichten district AA & Dommel

EUROPEESCHE ALCOHOLCONTROLE

In de nacht van 13 op 14 februari 2003 nam de Politie Brabant-Noord deel aan een Europeesche alcoholcontrole. Tussen 21.00 en 05.00 uur werden op diverse plaatsen in onze regio controles gehouden. In de hele regio zijn totaal 101 medewerkers ingezet, die 4023 voertuigen controleerden. Van de 4023 bestuurders, die een blaastest ondergingen, zijn 54 bestuurders aangehouden, waarvan uiteindelijk 43 bestuurders een proces-verbaal kregen voor rijden onder invloed van alcohol. In totaal zijn 6 rijbewijzen ingevorderd.. Van 1 bestuurder werd een bloedproef genomen, omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed van drugs verkeerde. Geen enkele bestuurder weigerde de medewerking aan de ademanalyse. Wel probeerden 4 bestuurders zich aan de controle te ontrekken, door te keren. Negen bestuurders werden bekeurd voor diverse overige verkeersovertredingen en 1 bestuurder is aangehouden ivm belediging van een politieambtenaar. In district Aa en Dommel zijn 15 medewerkers ingezet, waarbij 455 voertuigen werden gecontroleerd. Hierbij werd eveneens van 455 bestuurders een blaastest afgenomen, waarna 4 bestuurders zijn aangehouden. Hiervan kregen 4 bestuurders, waaronder twee 17 jarige bromfietsers, een proces-verbaal omdat ze teveel gedronken hadden. Er zijn geen rijbewijzen ingevorderd.

INBRAAK WONING BOXTEL

Bij een inbraak in een woning aan de Halderheiweg te Boxtel op 14 februari 2003 hebben de daders sieraden weggenomen. De daders verschaften zich toegang tot de woning door een ruit te vernielen.

GEWAPENDE OVERVAL SCHIJNDEL

Bij een overval op een kledingwinkel aan de Hoofdstraat te Schijndel op 14 februari 2003, omstreeks 21.00 uur moest een 28 jarige verkoopster uit Schijndel onder bedreiging met een mes geld afgeven. Het is nog niet bekend hoeveel de buit bedraagt. De overval werd gepleegd door een vrouw, die het slachtoffer bedreigde met een mes. Op 13 februari 2003 omstreeks 17.55 uur vond een soortgelijke overval plaats op een kledingwinkel aan de Heuvel te Sint Oedenrode.

VERDACHTEN VERNIELINGEN AANGEHOUDEN BOXTEL

Een 15,16 en 17 jarige jongen uit Boxtel zijn op 14 februari 2003 aangehouden ivm vernielingen aan een recreatieplas aan de Molenwijksestraat te Boxtel. De daders hadden planken vernield van een fietsenstalling. Na verhoor zijn ze in vrijheid gesteld.

INBRAAK WONING BERLICUM

Bij een inbraak in een woning aan de Sassenheimseweg te Berlicum op 15 februari 2003, omstreeks 09.50 uur is een portemonnee met EUR 300 weggenomen. Een onbekende vrouw vraagt aan de 70 jarige bewoner of ze de woning mag controleren. Omdat de bewoner denkt dat de vrouw van de thuiszorg is, laat hij haar binnen en ze controleert de bovenverdieping. Als ze beneden komen, blijkt er nog een andere vrouw in de woonkamer te zijn. Hierop verlaten beide vrouwen snel de woning en blijkt de man zijn portemonnee te missen. Op 14 februari vond een soortgelijke inbraak plaats in Cuijk. De politie benadrukt nog eens om nooit onbekenden in de woning te laten en altijd om een legitimatiebewijs te vragen. Indien van een officiële instantie personen aan uw woning komen, is dit meestal van tevoren aangekondigd.

SCHIETINCIDENT BOXTEL

Op een woonwagenlocatie aan de Bunderhoef te Boxtel zijn op 15 februari 2003 omstreeks 21.45 uur meerdere schoten gelost. Op De Benneken te Boxtel werd kort hierna een 50 jarige man uit Oss aangetroffen, die gewond was en is overgebracht naar een ziekenhuis. Hij is niet levensgevaarlijk gewond. Naar de reden van de schietpartij stelt de politie, die een recherchebijstandsteam heeft gestart, een onderzoek in.

VERDACHTE BEDREIGING AANGEHOUDEN HELVOIRT

Een 34 jarige man uit Helvoirt is op 16 februari 2003 omstreeks 03.35 uur aangehouden ivm bedreiging van een 35 jarige vrouw uit Helvoirt. De man had de vrouw met een mes bedreigd.

BRAND IN SCHUUR BOXTEL

Bij een brand in een schuur aan de Spoorlaan te Boxtel op 16 februari 2003 omstreeks 07.15 uur is de schuur helemaal uitgebrand. In de schuur gingen enkele bierfusten, motorkleding en airco door de brand verloren. Oorzaak onbekend. Brandweer bluste de brand.