Gemeente Goes

Persbericht

Open discussieavond "Nieuwbouw voor een kleinere beurs. Is dat nog mogelijk?" op 17 februari

Nieuwbouw is tegenwoordig erg duur. Hoge grond- en bouwkosten en gebrek aan subsidies maken het bouwen van nieuwe sociale huur- en koopwoningen niet eenvoudig. De gemeente Goes wil graag wijken met niet alleen dure koopwoningen, maar dit blijkt in de praktijk moeilijk realiseerbaar.

Nieuwbouw voor een kleinere beurs. Is dat nog mogelijk? Het thema "nieuwbouw voor een kleinere beurs" wekt talloze vragen op. Moeten we deze nieuwbouw nog wel willen? Is nieuwbouw voor een kleinere beurs nog mogelijk? Zo nee, waarom niet? Zo ja, hoe dan? Welke inspanningen mogen dan van de diverse partijen verwacht worden? Over dit onderwerp wordt veel gesproken en wij merken dan ook dat er behoefte is aan een meer fundamentele discussie.

Uitnodiging
Op 17 februari 2003 vindt een open discussieavond plaats met als thema "Nieuwbouw voor de kleinere beurs. Is dat nog mogelijk?". Wij nodigen inwoners van de gemeente Goes van harte uit om deze discussieavond bij te wonen. De discussie wordt gehouden in Hotel Goes aan de Anthony Fokkerstraat 100, begint om 19:30 uur en eindigt omstreeks 22:45 uur met een informele borrel. De discussie wordt voorafgegaan door vier sprekers, die met een inleiding van maximaal vijf minuten hun verschillende visies zullen geven op het thema. De sprekers zijn de heer A.Th. Duivesteijn (Tweede-Kamerlid voor PvdA), mevrouw dr. ir. M.G. Elsinga (wetenschappelijk medewerkster van onderzoeksbureau OTB in Delft), de heer P. van der Gugten (directeur Proper Stok, projectontwikkelaar) en de heer drs. H.M.P. de Ceuster (directeur Woongoed Middelburg). Discussieleiders zijn de heer drs. P. Favier en M.L. t Hart (wethouder ruimtelijke ordening en volkshuisvesting)

Aanmelding
De discussieavond is voor alle inwoners van de gemeente Goes. Belangstellenden kunnen zich telefonisch opgeven voor de discussieavond bij de afdeling Bouwen en Wonen, Marije van Belzen 0113-249 697, of door naam, adres en aantal deelnemers te mailen naar: mj.van.belzen@goes.nl