05-0 2-2003

Omleidingen i.v.m. werkzaamheden onderdoorgang Suffolkweg

In opdracht van ProRail (voorheen Railinfrabeheer) Nieuwbouw Projecten Zuid wordt de huidige onderdoorgang onder de spoorbrug ter hoogte van de Suffolkweg te Weert uitgebreid met een fiets- en voetgangerstunnel. De werkzaamheden die gepland staan voor week 8 t/m 13, zoals het gedeeltelijk slopen van het landhoofd en het verstevigen van de constructie, hebben omleidingen tot gevolg.

Van 17 februari tot en met 14 maart a.s. zal de Suffolkweg afgesloten zijn voor verkeer m.u.v. fietsers en voetgangers. Omleidingsroutes worden aangegeven en zullen volgens het omleidingsplan via Ringbaan-West en de Kazernelaan lopen. Het fiets-/voetgangerspad langs de spoorbrug blijft toegankelijk. Het omleidingsplan ligt vanaf 8 februari 2003 ter inzage in het Infocentum in de hal van het Weerter stadhuis. Voor vragen omtrent de omleidingen kunt u contact opnemen met het Infocentrum, bereikbaar op (0495) 575 300.

Omgeving
Railinfrabeheer heeft de omwonenden schriftelijk op de hoogte gesteld van deze werkzaamheden. Ook op de internetsite van de gemeente Weert is informatie te vinden over de werkzaamheden.

Aanleg brom/fietspad
De N564 Weert-Lozen is een regionaal verbindende weg. Gezien het feit dat van km 0.000 tot en met km 1.500 vrijliggende fietsvoorzieningen ontbreken, wordt door de Provincie Limburg, na voltooiing van de fiets- en voetgangerstunnel door ProRail, aan één zijde van deze weg (km 0.000 t/m km 1.500) een vrijliggend brom/fietspad aangelegd.

Bouwmethode
Het gesloten deel van de tunnel met een lengte van 16 meter wordt in twee delen van 8 meter aan weerszijden van de verhoogde spoorbaan voorgebouwd. Hierna worden de beide delen in een buitendienststelling van het spoor van 30 uur naar elkaar toe de baan ingetrokken zonder daarvoor het ballastbed en spoor te verwijderen. Deze werkzaamheden zullen plaatsvinden in juni 2003.