Bureau Drechtsteden


Persbericht

Primeur onderzoek Leefbaarheid en Veiligheid tijdens werkbezoek gedeputeerden

Op maandag 17 februari a.s. brengen de gedeputeerden, mevrouw E. Hallensleben (sociaal beleid) en de heer M. Houtman (gebiedsgedeputeerde), een werkbezoek aan de Drechtsteden. Tijdens dit bezoek laten zij zich op verschillende locaties informeren over de ontwikkelingen in het regionale sociale beleid. In het gemeentehuis van Zwijndrecht worden de resultaten van het recent uitgevoerde onderzoek naar leefbaarheid en veiligheid in de Drechtsteden voor het eerst bekendgemaakt in het bijzijn van de gedeputeerden.

In september 2002 heeft het Sociaal Geografisch Bureau Dordrecht in opdracht van het Drechtstedenbestuur een schriftelijke enquête gehouden onder inwoners van de Drechtsteden. Via een steekproef is onderzocht hoe het staat met de leefbaarheid en veiligheid in de verschillende woonwijken in de regio. De resultaten van dit onderzoek worden als eerste aan de gedeputeerden gepresenteerd en dienen als nulmeting in het kader van het Grote Stedenbeleid van de Drechtsteden.

Initiatief
Gedeputeerden Hallensleben en Houtman namen in november 2000 met een rondetafelconferentie het initiatief voor de samenwerking tussen de Drechtsteden op het gebied van sociaal beleid. Wethouders, afdelingshoofden Welzijn en maatschappelijke organisaties beslisten daar, dat ook sociaal beleid op de agenda van de Drechtsteden moest komen. Nu, twee jaar later, is de Bestuurlijke Commissie Sociaal Beleid Drechtsteden een feit.

Hallensleben en Houtman laten zich tijdens het werkbezoek door betrokken ambtenaren en maatschappelijke organisaties informeren over hetgeen de samenwerking op het terrein van sociaal beleid inmiddels heeft opgeleverd.

Programma
Het programma van 17 februari ziet er als volgt uit:

8.45 uur Toelichting over regionale aanpak ouderenzorg in zorgcentrum De Alblashof, De Alblashof 1 in Alblasserdam
11.00 uur Toelichting over onderwijs en zorg voor asielzoekers en ontwikkelingen in de aanpak van het regionale leerplichtbeleid in het Stedelijk Dalton Lyceum, Eulerlaan 51 in Dordrecht 12.15 uur Toelichting aanpak huiselijk geweld en presentatie resultaten onderzoek leefbaarheid en veiligheid.Gevolgd door een discussie over de regionale sociale visie. in het gemeentehuis van Zwijndrecht, Burg. De Bruïnelaan 45

Het werkbezoek duurt tot 14.00 uur. De gedeputeerden zullen begeleid worden door onder andere de regionale portefeuillehouder Sociaal Beleid, de heer J. de Gruijter (wethouder Alblasserdam) en de Dordtse portefeuillehouder, de heer J.W. Spigt.