Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-02-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 09.10 uur

Rijden onder invloed

UTRECHT Op zondag 16 februari zagen agenten, omstreeks 05.40 uur, dat een automobilist over de Graadt van Roggenweg reed en stopte voor de groene verkeerslichten en bij de volgende verkeerslichten door rood licht reed. De automobilist werd gecontroleerd en deze bleek alcohol te hebben gedronken. De verdachte, een 27-jarige inwoner van Utrecht, werd aangehouden. Aan het politiebureau bleek bij de ademanalyse dat de verdachte 690 u/gl aan alcohol in zijn lichaam had. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Aanrijding, bestuurder onder invloed

UTRECHT Op zondag 16 februari werd de politie omstreeks 07.00 uur gestuurd naar de rijksweg A 12 voor een aanrijding schade. Ter hoogte van Kanaleneiland bleek een 40-jarige inwoner van Amsterdam met zijn auto op de oprit tegen een paal te zijn gereden. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn en werd aangehouden. Aan het bureau bleek uit de ademanalyse dat de verdachte 450 u/gl aan alcohol in zijn lichaam had. Tevens bleek dat hij een dag daarvoor reeds eerder was geverbaliseerd voor het rijden onder invloed. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Aanhouding autokrakers

UTRECHT Op zondag 16 februari, omstreeks 14.40 uur zag een agent dat een groepje van 4 jongens zich verdacht ophield bij geparkeerde personenauto`s aan de Californiedreef. Toen de agent de jongens wilde aanspreken renden ze weg in de richting van de Franciscusdreef. Tijdens hun vlucht gooide een jongen een voorwerp weg in de bosjes. Door te hulp geroepen andere agenten konden 2 verdachten worden aangehouden op de Mexicodreef en de Torontodreef. Het betrof een 14-jarige en een 13-jarige jongen, beiden uit Utrecht. Zij werden ingesloten voor nader verhoor. Het weggegooide voorwerp bleek, na onderzoek in de bosjes, inbrekersgereedschap te zijn. In de omgeving waar de jongens zich hadden opgehouden, bleken na onderzoek drie personenauto`s te zijn opengebroken. De verdachten werden in verzekering gesteld.

Snelle taxi

UTRECHT Door de politie werd op zondagavond 16 februari een snelheidscontrole gehouden m.b.v. de Lasergun. De controle vond plaats op de Catharijnekade. Omstreeks 23.55 uur werd een taxi gecontroleerd met de apparatuur. Het bleek dat de chauffeur met een snelheid van 109 km/h reed. Hij werd staande gehouden en kreeg proces-verbaal. De chauffeur, een 22-jarige inwoner van Utrecht, werd hierop kwaad en begon de agenten te beledigen. Hierop werd hij aangehouden waartegen de verdachte zich verzette. De verdachte moest uiteindelijk geboeid worden overgebracht naar het bureau. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.