Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 17-02-2003
persberichten maandagmorgen
Bert Visser 0592 - 383383 of 0651 - 611629

Preventief aangehouden

HOOGEVEEN - De politie van Hoogeveen heeft zondagnacht een 25 jarige inwoner uit die plaats aangehouden en ingesloten op grond van een artikel in de Algemene Plaatselijke Verordening waarin staat dat het verboden is om tussen 10.00 en 06.00 uur gereedschappen, voorwerpen of middelen bij zich te hebben die ertoe kunnen dienen "zich onrechtmatig de toegang tot een gebouw of erf te verschaffen".

De agenten troffen de man, een "goede" bekende van de politie, rond kwart voor drie aan op de Kanaalweg in Hoogeveen. Volgens de man was hij gewoon even (bij 8) een rondje fietsen. Er was niets aan de hand en de politie mocht hem gerust even aan de kleding onderzoeken. Daarbij kwam een grote schroevendraaier tevoorschijn. De man had daar geen aannemelijke verklaring voor.

De politie stelt verder een onderzoek in naar de herkomst van de fiets.

Met alcohol achter stuur

EMMEN - In Emmen is zondagavond een 31 jarige automobilist uit die plaats van de weg gehaald omdat hij met teveel alcohol achter het stuur zat. De man scoorde 1,1 promille. Hij is met een dagvaarding voor snelrecht naar huis gestuurd.

RODEN - Een 24 jarige automobilist uit Roden moet het voorlopig doen zonder zijn rijbewijs. Hij werd op de Brink in Roden betrapt met ongeveer 1,5 promille alcohol. Ook hij kreeg een dagvaarding voor snelrecht.

Stereoinstallatie en sieraden weg

EMMEN - Inbrekers hebben zondagmiddag / avond een woning aan de Batingehof doorzocht en zijn er vandoor gegaan met onder meer een stereoinstallatie en enkele sieraden. Om in de woning te komen is een uitzetraampje vernield. Buurtonderzoek heeft tot dusver niet geleid tot aanhouding van de daders.

Kluis tankstation leeggehaald

EMMEN - Bij een inbraak in een tankstation aan de Wolfsbergenweg in Emmen is zondagavond tegen half elf een onbekend bedrag aan geld en een aantal zegelrollen gestolen. De ruit van de toegangsdeur was ingegooid met een grote veldkei.

Visdief ?

Een 49 jarige inwoner van Hoogeveen keek wel heel vreemd op toen hij zondagmorgen rond zes uur in zijn tuin iemand zag die het ijs in de vijver met goudvissen kapot stond te trappen.

De man was wakker geworden van het lawaai. Volgens hem stond de man na het kapottrappen van het ijs met een schepnet in de vijver te vissen. Hij ging er vandoor toen de bewoner hard op het raam klopte. De man droeg zwarte kleding een had een wit baseballpetje op zn hoofd.