AutoRai

17-2-2003

Nieuwe internetsite Toyota beter toegankelijk

Toyota maakt het haar klanten graag naar de zin. Ook als deze klanten zich in cyberspace bevinden. Want klantentevredenheid is zeer belangrijk bij Toyota en is dus niet iets virtueels. De Toyota-site is letterlijk en figuurlijk het voorportaal van het merk. Daarom is er hard aan gewerkt om surfende belangstellenden nog beter te ontvangen en ze optimaal te kunnen bedienen.

Meteen bij virtuele binnenkomst valt op dat de geheel vernieuwde Toyota-site heel fris oogt. Er is sprake van een nieuwe branding en een nieuw interface-ontwerp, zoals dat in modern Nederlands heet. En er is werkelijk alles aan gedaan om het on-line bezoek zowel zinvol als aangenaam te maken. Dat moet er toe leiden dat de site vaker bezocht zal worden en dat eenieder op de hoogte blijft van nieuwe Toyota-producten, ontwikkelingen op het gebied van technologie, autosportnieuws (Formule 1, Yaris Cup), dienstverlening, milieuzaken en andere wetenswaardigheden die met het fenomeen auto en Toyota te maken hebben. Bovendien zijn een groot aantal sites van Toyota dealers (45) tegelijk met www.toyota.nl in de nieuwe vorm geactiveerd!

Site map
Nieuw zijn ondermeer de site map en de zoekfunctie, waardoor het navigeren op de site makkelijker is geworden. Doordat de site map in een oogopslag inzichtelijk maakt wat de virtuele wereld van Toyota allemaal te bieden heeft, zal iedereen snel kunnen vinden wat hij of zij zoekt en zaken ontdekken waaraan anders voorbij wordt gegaan. Bovendien zijn de teksten bij de verschillende onderwerpen korter, puntiger en dus toegankelijker dan voorheen, wat een efficiënter gebruik van de site mogelijk maakt.

Satellietsites
Heel bijzonder en daarmee een speciale vermelding waard, zijn twee satellietsites waarvan degene die gewijd is aan de nieuwe Toyota Avensis meteen in het oog springt op de openingspagina. De prachtige Avensis presentatie is interactief en biedt onder meer 3D-modellen, videos plus de mogelijkheid een modelgerichte nieuwsbrief aan te vragen.

Een (Engelstalige) satellietsite biedt ter gelegenheid van de introductie van de nieuwe Landcruiser een uitputtend overzicht van de geschiedenis van deze legendarische, onverwoestbare terreinauto. Immers: The Legend Never Stops

Inhoud met inhoud
De nieuwe site biedt inhoud in verschillende lagen. Zo kunnen er on-line proefritten en brochures worden aangevraagd, terwijl er ook specifieke vragen kunnen worden gesteld. Elk model kent een eigen Fotogalerij waarin van alle modellen fotos zijn te vinden. Deze fotos kunnen in verschillende formaten als wallpaper worden gedownload. Via de kleurenkiezer is ieder model in de gewenste kleur te bekijken. Van diverse modellen zijn videoclips te zien en er kan in 3D worden geëxperimenteerd met interieurkleuren en accessoires zoals bijvoorbeeld lichtmetalen velgen. De in- en exterieurs van de nieuwste Toyotas zijn via de 360 graden spin te bekijken.

Andere wetenswaardigheden zijn te vinden onder het hoofdstuk Technologie. Hier toont de site met beeld en animatie op een eenvoudige manier hoe de innovatieve motoren van Toyota werken. Ook concept cars zijn hier te vinden, zoals de pod. Een auto die de stemming van de bestuurder aanvoelt. Tenslotte legt een verklarende woordenlijst begrippen in begrijpelijk taal uit.

In de afdeling Financial Services kunnen direct offertes worden aangevraagd en een on-line calculator verschaft meteen duidelijkheid over bijvoorbeeld de maandtermijn bij een financiering.

Occasions
De module voor Occasions geeft inzicht in het ruime aanbod bij de Toyota dealers (met fotos) en per e-mail kan men - desgewenst - op de hoogte gehouden worden van de beschikbaarheid van een gebruikte auto die aan specifieke wensen voldoet.

Wie op zoek is naar de Toyota dealer in de buurt kan er via de dealer finder (Kies uw Dealer) in een handomdraai achterkomen. Gewoon even de postcode of plaatsnaam invullen en de site geeft het antwoord.

De Toyota Club biedt tot slot altijd interessante specials als The making of MR2 en via E-card kan men (wens)kaarten met een afbeelding van een Toyota-model versturen naar bijvoorbeeld een vriend of zakenrelatie.