HP introduceert platform voor mobiele services van telecombedrijven

Meer flexibiliteit voor mobiele operators om nieuwe draadloze diensten te integreren
AMSTELVEEN, 17 februari 2003 - HP annonceert een telecommunicatie-platform waarmee mobiele operators doelmatiger nieuwe draadloze diensten voor hun abonnees kunnen lanceren, integreren en beheren. Het HP Mobile Service Delivery Platform (MSDP) is een krachtige verzameling van telecommunicatiesoftware en -tools, partneroplossingen, carrier-grade hardware en integratieservices. Deze elementen vormen een geïntegreerde omgeving, waarin alle mobiele services van een operator, zoals messaging, locatiespecifieke diensten en entertainment, ondergebracht kunnen worden.

HP MSDP stelt mobiele operators in staat om nieuwe services snel, economisch en met een lager risico te ontwerpen en te lanceren, waardoor operators uiteindelijk met succes in een snel veranderende markt kunnen concurreren. HP werkt momenteel samen met mobiele operators over de hele wereld om dergelijke platforms binnen hun netwerkomgevingen te ontwerpen en in gebruik te nemen.

Mobiele operators hebben een levendig ecosysteem van diensten- en informatieaanbieders nodig, teneinde hun netwerken van vele aantrekkelijke, omzetgenererende diensten te kunnen voorzien. HP MSDP moedigt dergelijke aanbieders aan, omdat ze vanwege het op standaarden gebaseerde enkelvoudige platform makkelijk in staat zijn om nieuwe en winstgevende diensten op het netwerk van de operator te ontwikkelen en te lanceren. Daardoor wordt HP MSDP voor telecomoperators dus ook een strategisch product. HP MSDP is ontworpen op basis van standaard netwerkinterfaces (OSA/Parlay) en webservices (SOAP, UDDI, WSDL).

HP MSDP omvat ook technologie van partners
HP MSDP bestaat uit technologie die zowel door HP als partners ontwikkeld is. HP werkt eveneens samen met solution providers om functionaliteit aan MSDP toe te voegen, die mobiele operators meerwaarde biedt. Tot de belangrijkste soluton providers behoort BEA Systems, dat samen met HP geïntegreerde oplossingen ontwikkelt. De BEA WebLogic Application Server is geoptimaliseerd voor het HP-platform en vormt een sleutelcomponent van de middleware-infrastructuur van HP MSDP. Met deze Java-applicatieserver in het hart van de middleware kan voor elk besturingssysteem een volledig spectrum van draadloze services worden aangeboden.

Een belangrijk kenmerk van MSDP is interoperabiliteit tussen J2EE- en Microsoft .NET-omgevingen. MSDP is gebaseerd op de J2EE Web Services middleware-standaard en is zo ontworpen, dat het tegelijkertijd kan communiceren met .NET-services via standaard interfaces. Samen met Microsoft integreert HP een .NET-service genaamd MapPoint in MSDP. Dergelijke innovatieve services bieden de bouwstenen voor een efficiënte ontwikkeling van mobiele services die op de gebruiker zijn toegespitst. Voorts werkt HP samen met partners zoals Incomit om MSDP met Incomits Movade Network Service Platform en haar Proxy en Development Studio Server te integreren.

De HP Bazaar, een unieke gemeenschap van ontwikkelaars die nieuwe mobiele toepassingen voor HP-klanten maakt, neemt ook deel in MSDP en draagt belangrijk bij aan de toegevoegde waarde die dit platform aan mobiele operators biedt. HP Services, met haar wereldwijde telecommunicatiepraktijk, biedt kritische consultancy- en integratieservices alsmede klantondersteuning, om mobiele operators te helpen met het ontwerpen, testen en bouwen van een volledig uitgerust MSDP.

Over HP
HP is toonaangevend wereldwijd leverancier van IT producten, technologieën, oplossingen en diensten voor consumenten en organisaties. Het aanbod van HP omvat IT-infrastructuur, global services, personal computing, internet access devices, imaging en printing. Op 3 mei 2002 werd de fusie met Compaq Computer Corporation een feit. Meer informatie is te vinden op www.hp.nl.

Contactpersonen voor
de redactie:

Jos Baltes
020 547 71 55

MCS, Perlita Fränkel
023 562 82 08