Nieuwe draadloze apparaten en diensten vormen basis voor herstel van mobiele telecomindustrie

Cannes, 17 februari 2003 - Tijdens het 3GSM World Congress 2003 in Cannes geeft Microsoft in samenwerking met partners Samsung, Wistron en Intel een vooruitblik op de nieuwe generatie mobiele apparaten die de komende jaren zullen verschijnen. Juha Christensen, corporate vice president van de Mobile Devices Marketing Group van het bedrijf, presenteert tevens de resultaten van een onderzoek waaruit blijkt dat aanbieders van mobiele diensten met behulp dit soort nieuwe apparaten het dataverkeer en de gemiddelde omzet per gebruiker kunnen stimuleren.


Tijdens het evenement worden nieuwe hardwareontwerpen voor toekomstige Windows Powered Pocket PC's en Smartphones getoond. Deze producten, van onder andere Samsung en Wistron, bevinden zich momenteel in verschillende stadia van ontwikkeling en geven een beeld van de vele oplossingen die beschikbaar zullen komen. De Samsung SGH-i700 Pocket PC is het resultaat van de gezamenlijke inspanningen van Microsoft en Samsung om een reeks intelligente Windows Powered draadloze apparaten te ontwikkelen, die voorzien in de uiteenlopende behoeften en voorkeuren van klanten. Ook een nieuw hardwareconcept van Microsoft en Intel wordt tijdens het congres getoond.

Tijdens het congres worden de resultaten bekendgemaakt van een onderzoek naar de economische ontwikkelingen binnen de mobiele industrie, dat in opdracht van Microsoft is uitgevoerd door het onderzoeksbureau Edge Research. Dit onderzoek wijst uit dat draadloos dataverkeer een belangrijke rol kan spelen bij het herstel van de mobiele telecomindustrie. Het onderzoek bekeek de gebruikspatronen van mensen met intelligente Windows Powered mobiele apparaten, waaruit bleek dat de gemiddelde omzet per gebruiker in deze groep met ongeveer 15 procent was toegenomen. Deze resultaten onderstrepen de aanzienlijke economische impact en het potentieel dat geavanceerde software biedt voor het transformeren van de markt voor mobiele diensten.
Orange SA distribueert mobiele toepassingen via het M2M-programma Orange SA zal als eerste aanbieder mobiele toepassingen gaan distribueren via het Microsoft Mobile2Market-programma. In samenwerking met web-publisher Handango, zal Orange SA het M2M-applicatiecatalogussysteem gebruiken om klanten met een Orange SPV Smartphone in staat te stellen gemakkelijk de nieuwste Windows Powered Smartphone-applicaties te downloaden en gebruiken.

Via het Microsoft Mobile2Market-programma kunnen duizenden ontwikkelaars uit de hele wereld hun mobiele toepassingen gemakkelijk en rendabel op de markt te brengen. Aanbieders van mobiele diensten kunnen via dit programma de beschikbare toepassingen gemakkelijk catalogiseren en aanbieden. Meer informatie over de activiteiten en aankondigingen van Microsoft tijdens het 3GSM World Congress 2003 is te vinden op www.microsoftmobilitypress.com.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.