Ingezonden persbericht

Alcatel tekent contract met OrangeFrance voor levering van 3G/UMTS multimediadiensten.

Alcatel heeft vandaag bekendgemaakt dat zij een exclusief contract heeft getekend met OrangeFrance voor de turnkey-levering van het 3G/UMTS-dienstenpakket voor consumenten, als onderdeel van het 3G-testprgramma van OrangeFrance. In het kader van deze overeenkomst is Alcatel volledig verantwoordelijk voor de levering en implementatie van een geavanceerde set 3G mobiele spraak- en datadiensten op het experimentele live netwerk van Orange.

Alcatel zal een eerste set van tien 3G-diensten leveren, speciaal gericht op belangrijke gebieden als de evolutie van spraak naar Videofonie, Messaging/Communication, Infotainment en Gaming, en Personalisatie van de aangeboden diensten. Een representatieve groep van echte gebruikers kunnen gebruik maken van de multimediadiensten als on-line gaming, live voetbalwedstrijden, videofoniegesprekken van vast naar mobiel, video-mailbox, persoonsgebonden multimedia-opslag, audio/video streaming en downloading, alsmede Alcatel's MultiMedia Messaging-toepassingen en MMS-videoberichten.

Om dit alles mogelijk te maken neemt Alcatel de volledige verantwoordelijkheid voor de integratie van dit pakket aan diensten en verzorgt Alcatel tevens de hosting plus het totale technische beheer en onderhoud van de dienstenplatforms. Bovendien draagt Alcatel zorg voor de validatie van de interoperabiliteit van deze diensten met de 3G mobiele netwerken en 3G mobiele telefoons van de verschillende aanbieders.

Het service-enabling platform van Alcatel staat garant staat voor openheid. Hiermee manifesteert Alcatel zich als betrouwbare system integrator van innovatieve oplossingen, gebruikmakend van hechte samenwerkingsverbanden met gerenommeerde dienstenaanbieders en contentproviders als Virgin, Gameloft, BeTomorrow, 20th. Century Fox, Dioranews, PakketVideo, Radvision en nog vele anderen.

Het volledige persbericht vindt u in bijgaand document.

Voor nadere informatie:
Alcatel Telecom Nederland/Eva Fodor
T. 070 - 3079 815
E. eva.fodor@alcatel.nl

>