Schuberg Philis geeft nieuwe invulling aan outsourcing

Vliegende start nieuwe onderneming na management buy-out

Schiphol-Rijk, 17 februari 2003 - Vanaf vandaag is er een nieuw bedrijf actief op de Nederlandse outsourcingsmarkt: Schuberg Philis. Schuberg Philis is de nieuwe naam voor de onderneming die zich afgelopen maand, via een Nederlandse management buy-out, losmaakte van het Amerikaanse moederbedrijf MFN. Schuberg Philis onderscheidt zich door haar uitdrukkelijke focus op het ondersteunen en beheren van bedrijfskritische processen en applicatieomgevingen waarbij continue beschikbaarheid een vereiste is.

Schuberg Philis profileert zich als de andere outsourcingpartij. Doordat het bedrijf haar activiteiten beperkt tot de selectieve uitbesteding van bedrijfskritische applicatie-omgevingen, is het in staat de hoogst mogelijke graad van dienstverlening en beschikbaarheid te garanderen, alsmede schaalbaarheid, beveiliging en betrouwbaarheid. Daarnaast speelt ook flexibiliteit een zeer belangrijke rol in de dienstverlening van Schuberg Philis.

Pim Berger, Managing Director van Schuberg Philis: "Het beheren van bedrijfskritische applicaties gaat niet alleen over performance en continuïteit, het vereist ook flexibiliteit. Een bedrijfsomgeving zal altijd om aanpassingen vragen en daar moet je als outsourcingpartij maximaal op kunnen inspelen. Juist nu de economie vereist dat ondernemingen zich sneller dan ooit aanpassen aan de veranderende omstandigheden, is het vrijwel onmogelijk geworden voor grote organisaties om zelf een dergelijke flexibele infrastructuur te implementeren en te onderhouden. Zeker als het daarbij ook nog probeert de kosten zo laag mogelijk te houden. Door onze specialisatie op dit vlak kunnen wij bedrijven wel de zekerheden bieden die ze zoeken, tegen een aantrekkelijk kostenniveau."

De nieuwe organisatie wordt geleid door Pim Berger (Managing Director), Gerwin Schuring (Director Sales) en Philip Dries (Director Operations). Daarnaast zijn nog eens 40 medewerkers actief bij Schuberg Philis, met name in het grote en ultramoderne datacenter in Schiphol-Rijk dat het bedrijf heeft kunnen overnemen van MFN.

Berger: "De verwachtingen zijn goed. Zo voorspellen analisten een zeer sterke groei van de markt voor outsourcing. IDC bijvoorbeeld verwacht dat 20% van alle Nederlandse ondernemingen dit jaar één of meerdere ict-processen zal gaan uitbesteden. Met name in de hoek van kritische bedrijfsapplicaties (ERP, CRM) wordt in toenemende mate uitbesteed."

Klanten
Schuberg Philis maakt in meerdere opzichten een vliegende start. Niet alleen kan het bedrijf gebruikmaken van alle aanwezige kennis, ervaring en enthousiasme van de voormalige MFN-medewerkers, ook is één van Europa's modernste datacenters overgenomen. Belangrijk voor het succes van de management buy-out was ook de loyaliteit van een aantal grote klanten. Ken Ferderer, VP Technology van Priority Telecom: "Wij waren van meet af aan zeer tevreden over het serviceniveau en de kwaliteit van de Nederlandse MFN-vestiging. We waren dan ook zeer verheugd toen we te horen kregen dat deze op minimaal hetzelfde niveau en zelfs met meer focus zou worden voortgezet door Schuberg Philis."

SunTone-certificering
Tegelijkertijd met de start van de nieuwe onderneming werd ook bekend dat Sun Microsystems Schuberg Philis officieel SunTone gecertificeerd heeft. De SunTone certificering wordt alleen toegekend aan die bedrijven, data centers en service providers die kunnen voldoen aan een groot aantal strenge eisen met betrekking tot hardware-infrastructuur, beveiliging, operationele processen, deskundigheid, Service Level Agreements en customer service. Schuberg Philis is pas de tweede onderneming in Nederland die een dergelijke SunTone certificering ontvangt, sinds het programma drie jaar geleden van start ging. Wim Beltman, Algemeen Directeur Sun Microsystems Nederland: "In veel opzichten zien we hier de start van een 'old economy'-bedrijf. Een onderneming die eerst alle interne processen en structuren tot in de puntjes heeft geregeld en een onderneming die vrijwel vanaf het begin winstgevend is. De SunTone certificering is er niet een die erg eenvoudig wordt verdiend. Het is dus een zeer goed teken dat Schuberg Philis al vanaf de start geen enkele concessie heeft gedaan aan kwaliteit."

Over Schuberg Philis
Schuberg Philis is een innovatieve, private onderneming en een belangrijke speler op het gebied van bedrijfskritische outsourcingdiensten. Schuberg Philis richt zich exclusief op bedrijfsapplicaties die een 24-uurs beschikbaarheid vereisen en garandeert 100% uptime voor deze systemen.