Microsoft en T-Mobile breiden samenwerking uit

T-Mobile gaat als eerste operator Pocket MSN in Europa toepassen en verwacht deze zomer Windows Powered SmartPhone op de markt te brengen

Cannes, 17 februari 2003 - Microsoft en T-Mobile, leverancier van mobiele communicatiediensten, kondigen vandaag een reeks initiatieven aan die consumenten helpen bij het benaderen van de informatie die zij nodig hebben, op ieder gewenst moment en ongeacht waar zij zich bevinden.

Bij de opening van het 3GSM World Congress in Cannes, Frankrijk, werd bekend gemaakt dat T-Mobile:
* de eerste carrier is in Europa die MSN Hotmail en MSN Messenger mobiele diensten via Pocket MSN op de markt gaat brengen. Pocket MSN is een nieuwe abonneeservice voor Pocket PC's en Windows Powered SmartPhones die later dit jaar beschikbaar zal komen;
* in de zomer van 2003 een Windows Powered SmartPhone zal uitbrengen in zijn belangrijkste markten.
Nikesh Arora, Chief Marketing Office van T-Mobile: "T-Mobile, dat t-email en T-Online email en messaging diensten biedt, gaat gebruik maken van MSN Messaging Services als onderdeel van de strategie om diensten voor de klanten in de diverse markten te optimaliseren. Deze samenwerking met Microsoft onderstreept ons streven naar het opbouwen en vormgeven van de mobiele-datamarkt. Wij geloven dat - naast amusement - messaging de volgende grote trend op het gebied van mobiele communicatie zal zijn."

Pocket MSN
Pocket MSN biedt gebruikers de consistente en van MSN bekende interface, en maakt gebruik van een 'altijd aan' functie, maar zonder dat steeds een actieve netwerkverbinding is vereist. Pocket MSN geeft gebruikers van Pocket PC- en Windows Powered SmartPhone-apparaten door middel van één klik toegang tot de belangrijkste MSN-diensten, waaronder MSN Hotmail, MSN Messenger en MSN Alerts. Pocket MSN maakt het tevens mogelijk om te communiceren met vrienden en bekenden op MSN Messenger, of deze nu via mobiele telefoon, PC of de Pocket PC online zijn. Gebruikers kunnen ook realtime updates van MSN Hotmail-boodschappen krijgen.

Judy Gibbons, Vice President van MSN EMEA: "Onze MSN Messenger en MSN Hotmail communicatiefuncties zijn al enorm populair gebleken voor SMS, zowel bij carriers als bij consumenten. T-Mobile's plannen om Pocket MSN aan zijn klanten aan te bieden betekent een geweldige stap in het algemeen beschikbaar maken van MSN-internetdiensten. MSN mobiele diensten worden op dit moment aangeboden door 36 carriers in 21 landen over de gehele wereld. In de EMEA-regio (Europa, het Midden-Oosten en Africa) betreft het 22 mobiele operators, die gezamenlijk 57 miljoen gebruikers van mobiele telefoons in 13 landen bedienen.

T-Mobile Windows Powered SmartPhone
T-Mobile is voornemens om in de zomer van 2003 een Windows Powered SmartPhone te lanceren in zijn belangrijkste markten. De T-Mobile Windows Powered SmartPhone, die wordt geproduceerd door High Tech Corporation, combineert krachtige, aantrekkelijke diensten zoals fotoberichten, uitgebreide toegang tot het web, mobiele e-mail, instant messaging en tekstberichten in een handset die qua grootte vergelijkbaar is met de op dit moment meest gebruikte mobiele telefoons. Gebruikers van de T-Mobile SmartPhone krijgen tevens toegang tot een reeks Microsoft-applicaties, waaronder Pocket Internet Explorer, Windows Media Player en Pocket Outlook voor email, agenda en contactgegevens.

Juha Christensen, Vice President van de Mobile Devices Marketing Group van Microsoft: "Onze overeenkomst met T-Mobile laat zien dat er binnen de industrie groeiende steun is voor slimme apparaten en netwerken die in staat zijn om allerlei mobiele data te ondersteunen. We zullen samen met T-Mobile een uitstekende telefoon lanceren die de mobiele levensstijl van onze klanten weerspiegelt - zowel op het werk als daarbuiten."

De aankondiging van vandaag is een vervolg op de intentie die Microsoft en Deutsche Telekom in maart 2002 hebben uitgesproken om samen te werken aan de volgende generatie mobiele apparaten inclusief de Windows Powered SmartPhone, en om klanten toegang te verschaffen tot MSN Mobiele diensten.

Over T-Mobile International
T-Mobile International is 's wereld voornaamste bedrijf op het gebied van mobiele communicatie. Het is een van de vier strategische divisies van Deutsche Telekom en concentreert zich op de dynamische markten in Europa en de Verenigde Staten. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Duitsland, Oostenrijk, Nederland, Tsjechië, Polen en Rusland. Meer dan 82 miljoen klanten maken gebruik van communicatiediensten die worden geleverd door bedrijven waar T-Mobile of Deutsche Telekom een meerderheids- of minderheidsaandeel heeft. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een platform dat gebaseerd is op GSM, de meest succesvolle digitale draadloze standaard. T-Mobile is ook de enige mobiele communicatieleverancier die een naadloze transatlantische service biedt.

Over MSN
Wereldwijd trekt MSN maandelijks meer dan 300 miljoen unieke gebruikers. Er zijn gelokaliseerde versies beschikbaar in 34 markten en in 18 talen. MSN is wereldwijd marktleider in het leveren van webservices aan consumenten en digitale marketingoplossingen aan bedrijven wereldwijd. Met bruikbare en innovatieve online-diensten biedt MSN consumenten alles wat zij nodig hebben van het web om het meeste te halen uit de tijd die zij online doorbrengen.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.