Korps: Flevoland, plaats: Almere-Haven 17-02-2003 Aanhoudingen na inval in woning
Stafdienst Communicatie, 06-5140 1952

ALMERE-HAVEN Naar aanleiding van klachten over overlast door de handel in drugs heeft de politie zaterdagnacht een inval gedaan in een woning aan de Vrijmark. In de woningen werden wapens, drugs en sieraden aangetroffen.

Voorafgaande aan de inval had de politie drie klanten opgevangen nadat zij het bewuste pand hadden verlaten. Zij waren allen in bezit van drugs. In de woning werden de bewoners, twee mannen van 47 en 20 en een vrouw van 45, aangehouden. Er werden een gasalarmpistool, 2 geladen pistolen, 2 luchtbuksen, een honkbalknuppel, een harpoengeweer en twee junglemessen aangetroffen. Verder vond de politie in een uitgehakte holte achter een schilderij een hoeveelheid drugs, bestaande uit ca. 40 gram cocaïne, 180 XTC-pillen en ca. 60 zakjes wiet. De computer en de boekhouding van de verdachten zijn in beslag genomen.

Ook trof de politie in de woning sieraden aan, verpakt in afzonderlijke plastic zakjes. Volgens de hoofdbewoner waren de sieraden aan hem gegeven als onderpand. Onderzocht wordt of deze sieraden mogelijk van misdrijf afkomstig zijn.

De verdachten zijn na aanhouding voor nader onderzoek ingesloten.

EO