Politie Midden- en West Brabant

Digitale aangifte weer online

Tilburg, 17 februari 2003

Vanaf vandaag, maandag 17 februari 2003, is het weer mogelijk om digitaal aangifte te doen bij de politie Midden en West Brabant voor een aantal eenvoudige delicten. Begin januari werd deze mogelijkheid opgeschort nadat persoonlijke gegevens van een aangever zichtbaar waren geworden bij iemand die op dat moment aangifte deed.

Na constatering van deze fout, werd de mogelijkheid voor het doen van digitale aangifte onmiddellijk stilgelegd. Na onderzoek en herstel van de fout, is de site de afgelopen weken uitvoerig getest door een daarin gespecialiseerd bedrijf: KZA BV. uit Baarn. KZA heeft de aangiftesite getest en is tot de conclusie gekomen dat deze fout zich niet meer voordoet.

Sinds oktober vorig jaar is het in de regio Midden en West Brabant mogelijk om voor verschillende eenvoudige feiten digitale aangifte te doen. Het gaat hier om diefstal van fiets en bromfiets en overige goederen zoals een tas, gsm of portemonnee. Verder kan digitale aangifte worden gedaan voor diefstal uit auto, tuin of tas, vernieling van een auto (niet bij aanrijdingen) en bij vernieling van goederen.

In de periode dat de digitale aangifte site `in de lucht was` kwamen er per maand ruim 1000 aangiftes binnen bij het regiokorps van de politie Midden & West Brabant. De aangiftesite is te vinden op de internetsite van de Politie Midden & West Brabant www.politiemwb.nl