Ingezonden persbericht




Persbericht



De Majesteit koopt Rolls Royce


Freddy Heineken op veiling



ROTTERDAM - De Nederlandse Raderstoomboot Maatschappij, eigenaar van de Raderstoomboot De Majesteit, uit Rotterdam, heeft vorig weekeinde tijdens de veiling van klassieke auto's op de vermaarde oldtimerbeurs RĂ©tromobiel in Parijs een dertig jaar oude, verlengde Rolls Royce Silver Shadow uit de collectie van de overleden biermagnaat Freddy Heineken gekocht.


Directeur Klemens Key, die eerder op een veiling een brief van admiraal De Ruijter aankocht, wil het pronkstuk als een vorm van extra service gaan gebruiken om jubilarissen en bruidsparen naar hun feest op de Raderstoomboot De Majesteit te vervoeren. Speciaal voor die gasten zal er onderweg in de auto altijd een biertje van het merk van de vorige eigenaar worden geschonken. De Rolls Royce heeft slechts 16 duizend kilometer op de teller staan en verkeert in nieuwstaat. Volgens overleveringen heeft Heineken met deze oldtimer in het verleden meermalen leden van het Koninklijk Huis vervoerd.

De origineel blauwe, maar later voor een speciale gelegenheid zwart gespoten oldtimer, uit de verzameling van de Nederlandse biermagnaat heeft een motor met een cilinderinhoud van 6750 cc, een glazen wand tussen bestuurder en inzittenden en airconditioning voor- en achterin. Zelfs originele eight-track muziekinstallatie (voorloper van de cassette) is nog in de auto aanwezig. De verlengde Rolls Royce Silver Shadow werd in 1973 door het automobielbedrijf Hessing in De Bilt aan Heineken verkocht. Nadat de oldtimer dit weekeinde per trailer naar Nederland is vervoerd, zal de Nederlandse Raderstoomboot Maatschappij de oldtimer bij dit bedrijf laten reviseren en, indien nodig, laten restaureren.

Voordat dat echter gebeurt zal het pronkstuk aanstaande dinsdag 18 februari bij de aanlegsteiger van Raderstoomboot De Majesteit, aan de Maasboulevard in Rotterdam, aan de media worden getoond. Vanaf 10.00 uur is er ruime gelegenheid om de dertig jaar oude Rolls Royce Silver Shadow op de kade te fotograferen. Of, op de achterbank, er een korte rit door de Maasstad mee te maken.