Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-02-2003
Persberichten districten Heerlen/Kerkrade (HP 13.50 uur) Maandag 17 februari 2003

Heerlen, inbraak in videotheek.

Vermoedelijk in de nacht van zaterdag op zondag heeft in een videotheek gevestigd aan de Sittarderweg te Heerlen een inbraak plaatsgevonden. Deze werd zondagmorgen omstreeks 11.30 uur ontdekt door een personeelslid. Een ruit werd vernield door een steen er doorheen te gooien. Uit de videotheek werden een dvd-speler en een aantal dvds ontvreemd. De eigenaar van de videotheek heeft in de loop van zondagmiddag van de inbraak bij de politie aangifte gedaan.

Heerlen, automobilist beledigt politieman.

Een 25 jarige inwoner van Heerlen is maandagmorgen 17 februari 2003 door de politie aangehouden wegens belediging na een bekeuring wegens het rijden zonder rijbewijs
Kort voor 03.00 uur controleerde een politiepatrouille op de Kasteelstraat te Heerlen een personenauto met daarin enkele personen. Bij de controle bleek dat de bestuurder in het geheel niet in het bezit was van enig rijbewijs. Hij werd daarvoor bekeurd. De consequentie daarvan was dat er ook niet verder gereden mocht worden en dat schoot in het verkeerde keelgat. Het gesprek verliep daarna onprettig en de bekeurde bestuurder beledigde de politieagenten. De 25 jarige inwoner van Heerlen werd daarop aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. In het kader van snelrecht is tegen de verdachte proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Brunssum, rijden tijdens ontzegging rijbevoegdheid. Een 33 jarige inwoner van Maastricht is zondagmiddag 16 februari 2003 door de politie bekeurd wegens het rijden tijdens een onzegging rijbevoegdheid.
Op Haefland te Brunssum werd de automobilist uit Maastricht omstreeks 17.30 uur gecontroleerd. Dit gebeurde nadat vastgesteld werd dat er twee jonge kinderen voor in de auto zaten op de passagiersstoel. Bij de controle bleek dat de bestuurder niet in het bezit was van een rijbewijs. Dit was, zo vertelde hijzelf, hem ingevorderd. Bij onderzoek bleek dat de bevoegdheid om een motorvoertuig te mogen besturen bij Rechterlijke uitspraak aan de Maastrichtenaar ontzegd was. Omdat de bestuurder naar het gebruik van alcohol rook werd aan het politiebureau een ademanalyse afgenomen. De uitslag gaf echter een lager alcoholpromillage aan dan wettelijk is toegestaan. Tegen de Maastrichtenaar werd in het kader van snelrecht proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden tijdens een ontzegging rijbevoegdheid. Na verhoor kon hij huiswaarts. Zijn auto diende uiteraard te blijven staan.

Kerkrade, inbraak in winkel.
In een supermarkt aan de Carboonstraat te Kerkrade heeft het voorbije weekeinde tot tweemaal toe een inbraak plaatsgevonden. Er werden vermoedelijk twee dozen sigaretten ontvreemd.
In de nacht van zaterdag op zondag heeft een inbraak plaatsgevonden in de betreffende supermarkt. In het dak bleek een gat gemaakt te zijn waardoor de inbreker zich de toegang had verschaft. Niet vastgesteld kon worden of er iets ontvreemd werd. Wel bleek het alarm van de winkel onklaar te zijn gemaakt. De brandweer dichtte het gat in het dak.
Maandagmorgen kort na middernacht trad opnieuw het alarm van de supermarkt inwerking. Bij onderzoek bleek het gat in het dak opengemaakt te zijn. Nu werd wel een inbraak vastgesteld, waarbij opnieuw het alarm onklaar werd gemaakt. Uit de winkel werden vermoedelijk twee dozen met sigaretten (enkele tientallen pakjes) ontvreemd. Een speurhond van de politie pikte nog wel een spoor op van de vermoedelijke inbreker echter dat leidde verder niet tot een aanhouding van een verdachte. Van beide inbraken is door de bedrijfsleider aangifte gedaan.

Lemiers, rijden onder invloed.
Zondagavond 16 februari 2003 heeft de politie tegen een 38 jarige automobiliste uit Hoensbroek proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed.
De politie ging omstreeks 21.30 uur op de Rijksweg in Lemiers tot controle van de automobiliste over nadat vastgesteld werd dat er zonder de voorgeschreven verlichting gereden werd. Bij het eerste contact met de bestuurster bleek deze behoorlijk naar het gebruik van alcoholhoudende drank te ruiken. Het alcoholgebruik werd tevens vastgesteld door een alcoholblaastest. De bestuurster werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar de ademanalyse een uitslag aangaf van 1.9 promille. Tegen de inwoonster van Hoensbroek werd proces-verbaal opgemaakt waarbij haar rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon zij huiswaarts.