Ingezonden persbericht

Persbericht

17 februari 2003

Stichting Members Benefits sluit raamovereenkomst met Econocom

ICT-lease-oplossingen van Econocom voordeliger voor leden FME-CWM

Econocom Financial Services en de stichting Members Benefits hebben vandaag een raamovereenkomst afgesloten voor de levering van ICT-leaseoplossingen aan de 3000 leden van werkgeversorganisatie FME-CWM. Voor beide partijen levert deze overeenkomst schaalvoordelen op. Econocom kan op een eenvoudige wijze een grote groep bedrijven bereiken via het veelzijdige communicatieplatform, dat Members Benefits heeft ingericht. De leden profiteren van de kortingsafspraken, die Econocom binnen dit contract biedt en die ongeacht de bedrijfsgrootte van toepassing zijn.

ICT-investeringen worden in Nederland voor ongeveer 10 % van de gevallen uitbesteed aan een leasemaatschappij. In de Verenigde Staten ligt dit percentage op circa 40 %. Econocom Financial Services, momenteel 's lands grootste bank-, merk- en leveranciersonafhankelijke leasemaatschappij, voorziet dat het aantal ICT-leaseovereenkomsten ook hier sterk zal toenemen. "De economische omstandigheden nopen tot striktere kostenbeheersing. Dat geldt zeker voor een kapitaalintensieve branche als de metaal- en kunststofverwerkende industrie", aldus de heer Frans van Gils, directeur Econocom. "Bij de afweging tussen koop of lease hanteren wij als ondergrens een investering van 100.000 Euro. Een werkplek kost gemiddeld 2.000 Euro, dus is lease al bij vijftig werkplekken het overwegen waard."

ICT-lease is een vorm van dienstverlening, die FME-CWM niet zelf aan haar leden kan bieden. Directeur van de stichting Members Benefits, de heer Ed Ockhuijsen, denkt dat 90 % van de leden behoefte heeft aan de ICT-lease. "Het merendeel van onze leden heeft tussen twintig en honderd man personeel in dienst. Wij denken met deze nieuwe partner voor een groot aantal bedrijven een uitstekende, kostenbesparende oplossing te kunnen bieden".

Econocom heeft goede ervaringen met branchegerichte leaseoplossingen. Voor de gemeentelijke overheden ontwikkelde het bedrijf een speciaal concept samen met de BNG en de VNG. Inmiddels maken 150 gemeenten gebruik van deze raamovereenkomst.

Noot voor de pers: Meer informatie over Econocom kunt u vinden op www.econocom.nl. U kunt ook contact opnemen met Frans van Gils, Directeur Econocom Financial Services Nederland, telefoon: 030-635 83 33, e-mail: frans.van.gils@econocom.nl.

Over Econocom Financial Services
Econocom Financial Services Nederland heeft zich al sinds 1984 gespecialiseerd in ICT Lease; zowel hardware, software als diensten en is op de Nederlandse markt de grootste, internationale bank-, merk- en leverancieronafhankelijke ICT-leasemaatschappij. Econocom Financial Services heeft diverse, innovatieve lease-oplossingen ontwikkeld zoals Sale & Lease Back, Classic Lease, Budget Lease, 0% Lease, Roll-out Facility en GemLease, een leaseoplossing voor overheidsinstellingen, in samenwerking met de Vereniging voor Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG). Daarnaast levert Econocom Financial Services aanvullende diensten voor de registratie en verzekering van ICT assets. Econocom Financial Services is onderdeel van Econocom Group.

Over Econocom Group
Econocom is de grootste, onafhankelijke leverancier op het gebied van IT-asset management in Europa. Econocom werd in 1974 in Frankrijk opgericht en is uitgegroeid tot een onderneming met vestigingen in Nederland, Belgik, Frankrijk, Duitsland, Italik, Luxemburg, Spanje, Zwitserland, Engeland en de Verenigde Staten. Econocom is genoteerd aan de beurs van Brussel en Parijs. Met meer dan 2000 medewerkers biedt Econocom diensten op het gebied van IT-asset management: Managed Services, Products & Solutions en Financial Services (ICT Lease). Econocom Nederland in Houten, waar 150 mensen werken, is actief op het gebied van Financial Services en Managed Services.

Over Members Benefits
De stichting Members Benefits biedt leden van FME-CWM diensten van ca. 60 bedrijven aan die zijn onderverdeeld in 11 modules, zoals telecommunicatie, logistiek, automatisering en verzekeringen. De ICT-leaseoplossingen van Econcom vallen in de module financikle diensten. De FME-CWM-leden maken veelvuldig gebruik van de inkoopvoordelen die via de stichting te behalen zijn. Cijfers over 2002 zijn nog niet bekend, maar in 2001 werden 6.000 transacties gepleegd die de branche een besparing opleverde van 4 miljoen euro. Inmiddels zijn ook andere werkgeversorganisaties geonteresseerd in dit concept dat in licentie wordt uitgegeven door de Stichting Members Benefits.

Econocom Nederland
Kokermolen 11
Postbus 349
3990 GC Houten
Telefoon: 030- 6358333
www.econocom.nl

Stichting Members Benefits
De heer Ed Ockhuysen (directeur)
Boerhavelaan 40
Postbus 190
2700 AD Zoetermeer
Telefoon: 079-5351212
Mobiel: 06-21 51 85 71
E-mail: membersbenefits@fme.nl