Ingezonden persbericht

Kender Thijssen sluit boekjaar 2002 succesvol af

Slagvaardige en flexibele organisatie gestroomlijnd voor optimale bediening kernmarkten

Veenendaal, 17 februari 2003 - Kender Thijssen, toonaangevend leverancier van ICT- en telecommunicatievoorzieningen in de Benelux, heeft 2002 afgesloten met een positief resultaat. Uit de voorlopige cijfers blijkt dat de geconsolideerde omzet in 2002 44 miljoen euro bedroeg. Bovendien werden aanzienlijke kostenbesparingen gerealiseerd. De operationele winst voor rente, belastingen en aflossingen in 2002 zal naar verwachting 1 miljoen euro bedragen. Kender Thijssen verwacht voor 2003 een soortgelijk resultaat.

"Een duidelijke, consistente focus op kernmarkten en zes slagvaardige businessteams zijn de kern van ons succes", aldus Harm Altena, algemeen directeur van Kender Thijssen. "Kender Thijssen weet als geen ander wat de uitdagingen zijn voor middelgrote bedrijven en (semi-)overheidsinstellingen, en speelt daar voortdurend op in met een breed aanbod en toonaangevende partners. Ook in 2003 blijft onze strategie om onze klanten de beste en meest efficiënte ICT-oplossingen te bieden. Of het nu gaat om kostenbesparing door 'slimme' integratie van ICT-oplossingen, de levensduurverlenging van gebruikte hard- en software of de verhuur of verkoop van servers. En natuurlijk kunnen we alles volledig beheren en onderhouden, 24 uur per dag en zeven dagen per week."


Organisatie optimaal gestroomlijnd voor belangrijke kernmarkten Begin 2002 rondde Kender Thijssen de stroomlijning van de organisatie af. Resultaat hiervan is, dat de organisatie nog sneller kan inspelen op de wensen en behoeften van klanten. Bovendien heeft dit geleid tot aanzienlijke en structurele kostenbesparingen. De focus op belangrijke kernmarkten van Kender Thijssen: middelgrote bedrijven en (semi-)overheidsinstellingen, werd versterkt en de organisatiestructuur ingericht rondom zes marktgerichte businessteams, die zowel samen als zelfstandig opereren: Computerverhuur, ICT-producten, Infrastructuur en Business Solutions, Service en beheer, Telecom, European repair.

Begin 2002 werden alle teams gehuisvest in het speciaal voor Kender Thijssen gebouwde en energiezuinigste pand van Nederland langs de A12 bij Veenendaal. In het voorjaar van 2002 verwierf algemeen directeur Harm Altena een meerderheidsaandeel van 66% in Kender Thijssen.

Innovatieve projecten en strategische partnerships Kender Thijssen verwierf in 2002 een groot aantal nieuwe klanten, waaronder Intertoys, KAN (Knooppunt Arnhem Nijmegen) en 's Heerenloo Zorggroep. Daarnaast werden nieuwe projecten uitgevoerd bij bestaande klanten. Bovendien sloot Kender Thijssen in 2002 een aantal belangrijke partnerships om gezamenlijke oplossingen te ontwikkelen en in de markt te zetten.
* Ericsson draagt de levering en service voor grote klanten van het Ericsson MD110- communicatieplatform over aan Kender Thijssen.
* In oktober 2002 werd Kender Thijssen benoemd tot Gold Solutions Provider in het Citrix Solutions Network.
* Vodafone en Kender Thijssen sluiten een strategisch samenwerkingsverband om gezamenlijke mobiliteitsoplossingen aan de middenmarkt te bieden.
* Vanaf zomer 2002 is Kender Thijssen 'preferred supplier' van ICT-oplossingen voor alle leden van de brancheorganisatie voor metaal en elektro, FME-CWM.
* In december 2002 sloten Dataram en Kender Thijssen een overeenkomst voor de ondersteuning van Dataram-klanten in Nederland door Kender Thijssen.
* Samen met Alvero, BIS, Nashuatec en Culligan neemt Kender Thijssen deel aan het online verhuurplatform van Rent it Direct.
In 2002 heeft Kender Thijssen het aanbod van producten en diensten verder uitgebreid. Zo werden oplossingen gebaseerd op de Microsoft Portal-technologie geïntroduceerd. Ook het verhuuraanbod werd aanzienlijk uitgebreid met onder meer producten van Nashuatec, Fujitsu Siemens, HP en Apple. Om de beschikbaarheid en snelheid voor klanten te vereenvoudigen, lanceerde Kender Thijssen een aantal e-commerce-websites, waaronder www.computerverhuur.nl en www.ictproducten.nl.

Kender Thijssen
Kender Thijssen is ruim 20 jaar een toonaangevend leverancier van en adviseur voor telecommunicatie- en ICT-voorzieningen in de Benelux. Het bedrijf richt zich primair op middelgrote ondernemingen en (semi-)overheidsinstellingen. Kender Thijssen verkoopt en verhuurt hard- en software, en ontwikkelt en implementeert kostenbesparende informatie- en communicatie-infrastructuren. Bovendien levert Kender Thijssen hard- en softwarediensten voor monitoring, beheer, onderhoud en beveiliging van volledige ICT-infrastructuren of delen daarvan, zeven dagen per week, 24 uur per dag. Hierdoor wordt de continuïteit gewaarborgd en kunnen bedrijven het maximale halen uit hun bestaande ICT-infrastructuren. Kender Thijssen heeft 250 medewerkers in Nederland en België.