Ingezonden persbericht

Kenniswijk introduceert online ontmoetingsplaats voor het verenigingsleven

Verenigingswereld.nl intensiveert de betrokkenheid van leden

Eindhoven, 17 februari 2003 - Kenniswijk moedigt partijen die innovatieve diensten aanbieden op het gebied van internet en (mobiele) communicatie aan om hiermee in de regio Eindhoven en Helmond te experimenteren. Met verenigingswereld.nl introduceert Kenniswijk alweer haar zesde dienst in het Kenniswijk-gebied. Verenigingswereld.nl betrekt alle leden meer en actiever bij hun vereniging. Bovendien kunnen zij met een online spaarprogramma geld voor de vereniging sparen.

Virtuele activiteiten
Bij veel verenigingen loopt het aantal actieve leden terug, met name vanwege tijdgebrek. Met behulp van Verenigingswereld.nl kunnen verenigingsleden elkaar virtueel ontmoeten, met elkaar communiceren en veel initiatieven ondernemen, zonder dat zij de deur uithoeven en tijdrovende afspraken hoeven te maken. Zo krijgt ieder lid de kans actief aan (neven)activiteiten mee te doen op momenten en op een manier die hem of haar het beste uitkomt. Alle verenigingen die staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel kunnen deelnemen aan Verenigingswereld.nl. Voor leden is alleen toegang tot het internet noodzakelijk.

Gebruikersgroepen
In Verenigingswereld.nl heeft elke vereniging een eigen homepage. Daarop staan actuele zaken die binnen de vereniging spelen, bijvoorbeeld nieuwsberichten. In één oogopslag wordt duidelijk waar de vereniging zich op dat moment mee bezighoudt. Deze pagina is dus vooral gericht op de buitenwereld. Daarnaast zijn er pagina's die alleen toegankelijk zijn voor de leden zelf. Ieder verenigingslid heeft zijn eigen pagina. Via deze pagina's kunnen leden direct online contact hebben met elkaar en kunnen zij informatie naar eigen wens kwijt. Zij kunnen onder meer artikelen en oproepen plaatsen, discussieforums opstarten en nieuwsitems en artikelen plaatsen. Ook teams, besturen en commissies kunnen een eigen deel-community opzetten, die voor alle leden of een beperkte groep toegankelijk is.

Spaarprogramma
Met Verenigingswereld.nl kunnen leden geld sparen voor hun vereniging. Verenigingswereld.nl heeft daarvoor een apart spaarprogramma opgesteld. Zij sluit overeenkomsten met bedrijven die hun diensten en producten aanbieden aan leden van een vereniging. Wanneer een lid een product bij zo'n bedrijf aanschaft, wordt een percentage van het aankoopbedrag gestort op de verenigingsspaarekening van een lid. Dit bedrag kan vervolgens alleen worden overgemaakt naar de verenigingsrekening. Dit levert als snel tientallen euro's per lid per jaar op. Zo komen er extra inkomsten binnen, waarvoor de vereniging zelf een geschikte bestemming mag vinden.

Uitrol in de rest van Nederland
Vereningswereld.nl wordt na de pilot in de regio Eindhoven in maart landelijk uitgerold. Dit initiatief is alweer de zesde vernieuwende dienst van Kenniswijk. Eerder introduceerde zij: voordelig bellen via internet met Rits Telecom; de Kenniswijk-desktopassistente Marieke; de online leeromgeving E-campus van FSR Opleidingsgroep, Kadoline en de online trombosecheck HeartsPoint.

Meer informatie over verenigingswereld.nl: www.verenigingswereld.nl Meer informatie over de diensten van Kenniswijk: www.kenniswijk.nl


- einde persbericht -

Over Verenigingswereld.nl
Verenigingswereld.nl maakt deel uit van de uitgebreide wereld.nl-omgeving.De activiteiten, nu verzameld onder de vlag van wereld.nl, zijn in 1997 van start gegaan en omvatten een aantal mediatitels op internet, zoals: SmulWeb, SmulRecepten, SportWeb, ReisWeb, ReisWebTravel, VrouwZijn, Born2chill en SamenSlank. De mediatitels, in de vorm van communities en portals, gaan geheel uit van de interesses, behoeftes en eigen inbreng van de leden. Dit resulteert in grote binding en betrokkenheid. Binnen wereld.nl hebben zich inmiddels ruim 750.000 leden aangemeld, waarvan het grootste deel ook een abonnement op een Ezine genomen heeft. Wereld.nl richt zich op het faciliteren van (online) marketing en transactie activiteiten met de verzamelde doelgroepen. De aangesloten leden zijn bekend en bereikbaar. Er zijn uitgebreide gedrags-, interesse- en koopprofielen beschikbaar. Wereld.nl en Verenigingswereld.nl worden geëxploiteerd door OLM Holding bv.

Over Kenniswijk BV
Kenniswijk BV coördineert en faciliteert een professionele en realistische experimenteeromgeving - de Kenniswijk-markt - voor diensten en infrastructuur op het gebied van (breedband)internet en (mobiele) communicatie. Zo'n 40.000 huishoudens in Eindhoven en Helmond kunnen dankzij Kenniswijk twee jaar eerder dan de rest van Nederland gebruikmaken van innovatieve diensten. Bedrijven worden onder meer middels subsidie gestimuleerd in het ontwikkelen van nieuwe diensten en hebben de mogelijkheid deze direct te toetsen in de Kenniswijk-markt. Tevens worden aanbieders van infrastructuur gestimuleerd om breedbandinternet aan te leggen in de Kenniswijk-markt. Dit wordt aantrekkelijk gemaakt door de aanwezigheid van een breedbandsubsidieregeling voor consumenten. Daarnaast speelt Kenniswijk een belangrijke rol in het verrichten van onderzoek naar de sociale en economische effecten van ICT. Kenniswijk is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken. De uitvoering is in handen van Kenniswijk BV, waarvan publieke en private partijen aandeelhouder zijn.

Persinformatie
Kenniswijk BV
Marloes Barenbrug
Manager Marketing & Communications
Telefoon (040) 237 96 00
Fax (040) 237 96 01
E-mail marloes.barenbrug@kenniswijk.nl