Politie Zaanstreek-waterland



15:18 16-FEB-03
LOC: PURMEREND, KOGGENLAND

Jongens aangehouden voor mishandeling en vernieling

Een 17- en een 18-jarige jongen, beiden uit Purmerend, werden door de politie aangehouden wegens mishandeling en vernieling. De jongens waren een sporthal in gegaan om van het toilet gebruik te maken. De beheerder werd daarop attent gemaakt, die daarop de jongens uit het toilet haalde en wegstuurde. De jongens waren echter zeer brutaal en gedroegen zich provocerend. Toen de beheerder hen naar buiten probeerde te werken schopte één van hen hem tegen zijn benen. De andere jongen werd door sporters uit het gebouw gezet. Daarop trapte deze jongen een ruit van de voordeur in. De 17-jarige zal via HALT worden gestraft. Tegen de andere verdachte wordt een proces-verbaal opgemaakt.

15:43 16-FEB-03
LOC: ZAANDAM, ROZENGRACHT

Sigaretten en drank weggenomen uit café

Bij het op zondag, 9 februari 2003 na een politie-inval gesloten café, werd ingebroken. De hoofdingang van het pand, alsmede de toegangsdeur van het café, werden opengebroken. In het café brak men de sigaretten- en gokautomaten open en nam daaruit vermoedelijk rookwaar en geld weg. Ook werden er vermoedelijk flessen drank gestolen. Het pand werd opnieuw dichtgetimmerd.

19:33 16-FEB-03
LOC: PURMEREND, WESTERWEG

Inbraak verenigingsgebouw

Van een verenigingsgebouw werd de toegangsdeur geforceerd, waardoor ook een raam aan de zijkant van de deur werd beschadigd. Het hele gebouw werd doorzocht. Tot nu toe wordt er alleen aan geldkistje met een gering geldbedrag vermist.

06:30 17-FEB-03
LOC: ZAANDAM, KLAUWERSHOEK

Geld weg uit café

In de afgelopen nacht nam men een aantal bankbiljetten uit de kassa van een café weg. Men was het café binnengekomen door een steen door een ruit te gooien, waarna men de voordeur kon openen. Het muntgeld liet men in de kassa achter.

09:11 17-FEB-03
LOC: PURMEREND, LANDSMEERSTRAAT

Geluidsapparatuur gestolen uit activiteitencentrum

In de afgelopen nacht heeft men een stereotoren met boxen en een draagbare stereoset met hoofdtelefoon uit een activiteitencentrum gestolen. Men kwam het centrum binnen door twee kleine bovenraampjes te forceren. Uit het daarachter gelegen lokaal nam met de stereotoren weg. De andere apparatuur stond in een lokaal op de eerste verdieping.

10:38 17-FEB-03
LOC: ZUIDERWOUDE, ZEEDIJK

Auto over de kop, bestuurder gewond

Een 20-jarige automobilist uit Marken werd met nekletsel naar het Waterland ziekenhuis gebracht, nadat hij met zijn auto over de kop was gegaan. Het slachtoffer reed met zijn auto over de Zeedijk en raakte met zijn rechterwielen in berm. Na een stuurcorrectie reed de auto tegen de dijk op en sloeg over de kop. De auto werd rondom zwaar beschadigd.




Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80

Fax (075) 687 33 59

Nr. vht-170203


14:30-16:30 16-FEB-03
ASSENDELFT, PROVINCIALEWEG PURMEREND-BUITENHUIZEN

Zeventien verkeersovertreders

Tijdens een gordelcontrole op de Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen werden zondagmiddag in totaal zeventien weggebruikers aan de kant gezet. Behalve voor de gordel werden twee automobilisten bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid en ontvingen twee andere bestuurders een boete voor het onnodig voeren van mistlichten/ geven van signalen.

03:00 15-FEB-03
WATERGANG, JAAGWEG
03:40/4:10 15-FEB-03
WATERLANDLAAN, OVERLANDERSTRAAT, PURMEREND
Drie bestuurders onder invloed
Tijdens een alcoholcontrole in Waterland werden zaterdagochtend drie bestuurders aangehouden voor rijden onder invloed. Een 37-jarige automobilist uit Purmerend werd zaterdagochtend vroeg op de Jaagweg in Watergang aangehouden. Hij had de toegestane limiet ruim overschreden (350 ug/l) en kreeg een rijverbod van twee uur, een boete en een proces-verbaal. Op de Waterlandlaan in Purmerend werd bij achttien bestuurders een blaastest afgenomen. Een twintigjarige Zaandam had te diep in het glaasje gekeken (380ug/l) en kreeg een drie uur durend rijverbod, een boete en een proces-verbaal. Het hoogste alcoholgehalte had een 38-jarige Purmerender. Hij werd om 04:10 uur aangehouden op de Overlanderstraat in zijn woonplaats. De man had zoveel gedronken (765 ug/l) dat hij direct zijn rijbewijs moest inleveren. In de nacht van zaterdag op zondag werden bestuurders in Purmerend opnieuw gecontroleerd. Er werden in totaal dertig blaastesten afgenomen. Dit keer had niemand (teveel) gedronken.

19:20 16-FEB-03
BROEK IN WATERLAND, PROVINCIALEWEG N247

Rijbewijs kwijt

Zondagavond werd op de Provincialeweg in Broek in Waterland een 26-jarige drankrijder uit Volendam aangehouden. Een agent die juist op weg was naar huis, zag een auto hevig slingerend over de weg rijden. De bestuurder had alle rijstroken, inclusief busbaan nodig. De agent zette de Volendammer aan de kant nadat hij zijn collega's had gebeld. Nadat de collega's waren gearriveerd kon een blaastest worden afgenomen. Naar aanleiding van de uitkomst werd de bestuurder meegenomen naar het politiebureau en bleek hij meer dan drie keer zoveel drank op te hebben als is toegestaan. Hij had een alcoholgehalte van 710 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

10:15-12:00 16-FEB-03
ILPENDAM, JAAGWEG
164 km per uur over de Jaagweg
Tijdens een snelheidscontrole op de Jaagweg in Ilpendam, waar een maximumsnelheid van 80 km per uur geldt, reed een bestuurder twee keer zo hard als toegestaan. De auto had een snelheid van 164 km per uur. Ongeveer 1500 weggebruikers passeerden de controle, van hen reed twee procent te hard.



22 t/m 24 JAN-03
KROMMENIE, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM
62 km per uur te hard
In Uitgeest, op de Provincialeweg Zaandam-Castricum (80 km per uur), reed in de periode 22 januari tot 25 januari gemiddeld een op de honderd voertuigen te hard. De hoogste snelheid, die door de vaste camera werd gemeten, bedroeg 142 km per uur. In drie dagen tijd reden in totaal 25 bestuurders door rood.

00:17 17-FEB-03
A7, MIDDENBEEMSTER

Dronken bestuurder raakt rijbewijs kwijt

Op de A7 in de Middenbeemster werd zondagnacht een dronken bestuurder aangehouden. Het rijgedrag van de automobilist was voor de agenten aanleiding om de bestuurder aan de kant te zetten voor een controle. Bij het uitstappen was meteen duidelijk dat de 36-jarige man uit Hoorn zwaar onder invloed verkeerde, hij moest zich vasthouden om niet om te vallen en sprak met dubbele tong. De man bleek de alcohollimiet bijna vier keer (!) te hebben overschreden (860 ug/l). Het rijbewijs van de drankrijder is ingevorderd.

03:09 17-FEB-03
ZAANDAM, PIETER GHIJSENLAAN

Rijbewijs kwijt

Een 37-jarige bestuurder uit Zaandam raakte zondagnacht zijn rijbewijs kwijt nadat de man op de Pieter Ghijsenlaan was aangehouden voor het rijden onder invloed. De blaastest op straat gaf aan dat de automobilist vermoedelijk teveel drank op had. Op het politiebureau weigerde de man echter mee te werken aan de ademanalyse om het precieze alcoholgehalte vast te kunnen stellen. De weigering resulteerde in het invorderen van het rijbewijs. De officier van justitie zal de zaak verder in behandeling nemen.

EINDE
---



---- --