Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland


------ Persbericht -------



Politie Noord- en Oost-Gelderland

District Achterhoek

Persberichten van 17 februari 2003



Ulft Verkeersongeval met letsel

Een 17-jarige bromfietser uit Ulft is op 16 februari omstreeks 18.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising van de Singel en de Heggenseveld. De jongen verleende op genoemde kruising geen voorrang aan een voor hem van rechts komende personenauto die werd bestuurd door een 26-jarige man uit Varsselder. Na een blaastest op straat en een ademanalyse op het bureau bleek dat de man uit Varsselder teveel alcohol had gedronken. Hij blies 420 ug/l. De bromfietser is met beenletsel overgebracht naar het Slingelandziekenhuis in Doetinchem.



Winterswijk Rijden onder invloed

Een 48-jarige inwoner van Winterswijk is op 17 februari omstreeks 02.00 uur op de Kloetenseweg staande gehouden voor een alcoholcontrole. Na een blaastest op straat en een ademanalyse op het bureau bleek dat de man teveel had gedronken. Hij blies 435 ug/l. Aan de man werd een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal uitgereikt.



Doetinchem Woninginbraak

Onbekenden hebben tussen 12 februari 07.15 uur en 16 februari 16.00 uur ingebroken in een woning aan de Alsemveld. De daders vernielden een deur van de woning en doorzochten de woonkamer. Een geldkistje dat in de kast stond werd opengebroken maar er werd niets weggenomen.



Doetinchem Diefstal uit personenauto.

Onbekenden hebben tussen 16 februari 20.00 uur en 17 februari 07.30 uur ingebroken in een personenauto die stond geparkeerd aan de Torontostraat. De daders forceerden een portierslot en namen een radiocdspeler en een schooltas met werkmappen voor een studie autoschadenhersteller weg.



Braamt Diefstal uit woning

Onbekenden hebben op 16 februari tussen 14.00 uur en 18.00 uur ingebroken in een woning aan de Landweerswal. De daders kwamen binnen via een schuifpui en namen een videocamera weg.



Silvolde Auto s vernield

Drie inwoners van Silvolde hebben aangifte gedaan van vernieling van een auto. De auto s stonden geparkeerd aan de Roomberg en de Kloosterhof. Tussen 16 februari 23.30 uur en 17 februari 09.30 uur vernielden onbekenden ruitenwissers van de auto s.



Aalten Poging oplichting door glazenwassers

Een inwoonster van Aalten heeft aangifte gedaan van poging tot oplichting. Op 15 februari kwam een vrouw bij haar woning aan de Bevrijding die verzocht om geld te betalen voor het wassen van de ramen. Deze ramen zouden op 14 februari door een glazenwassersbedrijf gewassen zijn. Omdat dit niet het geval was, heeft de bewoonster niet betaald. Inmiddels zijn meerdere meldingen binnengekomen van bewoners van de Bevrijding en de Haermansweide dat medewerkers van een glazenwassersbedrijf geld kwamen ophalen voor niet bewezen diensten, of zonder opdracht ramen van woningen wasten.



Etten Autobrand

De auto van een 45-jarige inwoonster van Doetinchem is op 17 februari omstreeks 09.15 uur op de Slingerparallel volledig uitgebrand. De oorzaak van de brand is niet bekend. Door de brand raakte het wegdek licht beschadigd. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.



Einde berichten

Voor informatie:

Henny Plant, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 11