CNV

CNV gaat discussie aan met leden

Het CNV organiseert de komende tijd een aantal bijeenkomsten met kaderleden. Doel is om concreet invulling te geven aan de beïnvloeding van de kabinetsformatie en te bepalen waar het CNV de komende tijd vooral zijn pijlen op moet richten.

Het CNV zal zich niet mengen in het debat over hoeveel miljard bezuinigd moet worden, maar wil wel (na ook de achterban uitgebreid te hebben geraadpleegd) aangeven waar in het beleid extra aandacht op gericht moet worden. Een perspectiefvolle aanpak van de structurele problemen van de economie staat voor het CNV voorop. Duidelijk is in ieder geval dat investeringen in onderwijs en in innovatie absoluut noodzakelijk zijn. Verder moet er juist in tijden van economische tegenwind aandacht blijven voor de onderkant van de arbeidsmarkt en de lage(re) inkomens.
Dat handhaving van de koppeling tussen uitkeringen en inkomens een kwestie van fatsoen is, kan bovendien wat het CNV betreft niet vaak genoeg gezegd worden.

Het CNV is bereid als vakbeweging ook zijn steentje bij te dragen. Voor het CNV is een meerjarenakkoord bespreekbaar. De loonkostenontwikkeling is daar onderdeel van. Wel moet duidelijk zijn, dat als er sprake is van loonkostenmatiging ook verwacht mag worden dat de werkgevers daar dan iets heel duidelijks tegenover zetten om daadwerkelijk een bijdrage te leveren aan een verbetering van het innovatieklimaat, en daarmee aan de werkgelegenheid op langere termijn.

Voor nadere informatie
Marjan Heuving, tel. (030)291 36 49
Frieda Tax, tel. (030) 291 37 09

17 feb 03 15:52