Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 17-02-2003 Mediaberichten maandag 17 februari (17.00 uur)

SEVENUM Autoinbreker aangehouden

SEVENUM De politie heeft woensdag een 33-jarige man uit Someren aangehouden, die ervan wordt verdacht de afgelopen maanden in diverse autos te hebben ingebroken op parkeerterreinen van diverse horecagelegenheden langs en rond de A67. De afgelopen vier maanden waren daarvan tientallen aangiftes binnengekomen bij de politie Limburg-Noord en de politie Brabant Zuid-Oost. De politie hield de afgelopen weken de parkeerplaatsen van de Turfhoeve en het AC-restaurant aan de Middenpeelweg extra in de gaten en had afgelopen woensdagavond succes, toen de man op heterdaad werd betrapt bij een autoinbraak. Hij sloeg een ruitje van een personenauto in en ging er met de laptop vandoor. De politie volgde de man tot in Eindhoven, waar hij uiteindelijk werd aangehouden.

ROOSTEREN Vrouw mishandeld aangetroffen

ROOSTEREN Zondagochtend rond half zes is op de Maaseikerweg een 31-jarige vrouw uit Nieuwstadt aangetroffen, die ernstig mishandeld bleek. Zij zat versuft in een auto langs de kant van de weg, ongeveer een kilometer van de grens met België, en had diverse verwondingen. Ze is naar het ziekenhuis gebracht en was geruime tijd niet aanspreekbaar. Onbekenden hadden bij de Belgische politie gemeld dat er een vechtpartij had plaatsgevonden en dat er even eerder een auto van de plek was weggereden. De politie Limburg-Noord doet onderzoek naar de toedracht van de mishandeling en zou graag in contact komen met deze eerste melders.

SWALMEN Politie pakt vandalen op

SWALMEN De politie heeft de afgelopen week drie jongens in de leeftijd van 15, 16, en 17 jaar uit Swalmen aangehouden op verdenking van het aanrichten van vernielingen aan autos op de route Swalmen-Roermond. De jongens zijn voor verhoor ingesloten en hebben een nacht in een politiecel op het politiebureau moeten doorbrengen, voordat ze weer op vrije voeten werden gesteld. Alleen vorig weekend al werden op de Broekhin, de Jacob Romenweg in Roermond en op De Leucker in Swalmen diverse autos vernield. Vooral de achteruitkijkspiegels moesten het ontgelden. De laatste maanden zijn er vele aangiften gedaan van vernielingen op deze route. De politie stopt daarom ook nog niet met het onderzoek naar andere daders en verwacht in de komende weken nog meer aanhoudingen te kunnen verrichten.