Nieuw-Vlaamse Alliantie


N-VA-jongeren protesteren tegen 'Vlaamse' Bologna! (17/02/03)

Afgelopen donderdag werd in het Vlaams Parlement het startschot gegeven voor de `Bologna-maand'. Komende weken worden immers verschillende hoorzittingen georganiseerd omtrent de hervormingen van het hoger onderwijs. Het hoogtepunt valt in de maand maart met de bespreking van het zogenaamde `structuurdecreet'. Dat ontwerpdecreet wil de Bologna-verklaring omzetten in Vlaamse wetgeving om tegen 2010 tot één Europese hogere onderwijsruimte te komen.

Ronduit N-VA!, de jongerenorganisatie van de N-VA, start daarom een protestmaand om haar bezwaren kenbaar te maken. Vanaf maandag 17 februari tot einde maart zullen in Leuven, Gent, Antwerpen, Brussel, Hasselt en Turnhout ca. 20.000 folders verspreid worden. In het Vlaams Parlement zullen N-VA-onderwijsspecialisten Kris Van Dijck en Chris Vandenbroeke dit slechte decreet op de korrel nemen.

De N-VA-jongeren staan achter het idee van een betere Europese samenwerking in het hoger onderwijs, maar verzetten zich tegen de omzetting ervan in slechte Vlaamse wetgeving. Het openbreken van de taalregeling en de dreigende verengelsing die deze omzetting met zich dreigt mee te brengen, is nooit de bedoeling van Bologna geweest. De Vlaamse regering grijpt Bologna aan om andere doelstellingen sluipenderwijs te verwezenlijken. Jammer genoeg is de dreigende verengelsing daar één van. Daar zal Ronduit N-VA! zich dan ook met klem tegen blijven verzetten!

Auteur:
Voorzitter Ronduit N-VA!
Koen Vaneecke

Meer informatie:
Contactpersoon: Koen Vaneecke
Telefoon: 02 219 49 30
Fax: 02 217 35 10
E-post: koen.vaneecke@n-va.be
Url: www.n-va.be

Start


---

English Français
Deutsch Castellano

Ledenblad
Volle Manen