Delft Instruments N.V.

Persberichten

Ziekenhuis Bernhoven plaatst opdracht van ruim ? 3 miljoen voor digitale systemen bij Delft Instruments dochters Oldelft Benelux en Rogan-Delft

Delft Instruments N.V. maakt bekend dat haar dochter Oldelft Benelux B.V. een opdracht tot levering, implementatie en onderhoud van een PACS/RIS* systeem in combinatie met digitale rntgen onderzoekkamers van het ziekenhuis Bernhoven heeft verkregen.
De opdracht heeft een totale waarde van EUR 3.25 miljoen.

Ziekenhuis Bernhoven verzorgt vanuit 2 locaties, te weten Oss en Veghel, de patintenzorg voor een gebied met circa 200.000 inwoners en gaat op basis van de nu aangeschafte systemen een digitale en daarmee filmloze werkomgeving realiseren voor al het radiologisch beeldmateriaal. In ziekenhuis Bernhoven zijn ruim 1900 medewerkers werkzaam.

Strategische samenwerking
De levering van het RIS systeemdeel wordt mogelijk gemaakt door de strategische samenwerking van bovengenoemde Delft Instruments bedrijven met de Nederlandse ZIS** leverancier ChipSoft B.V. Deze samenwerking brengt voor ziekenhuisorganisaties in het algemeen veel voordelen met zich mee, omdat beide systemen, PACS en RIS, op softwareniveau met elkaar zullen integreren. Door deze integratie wordt vergaande optimalisatie van het werkproces gerealiseerd.

"Everything On Line" PACS-software is ontwikkeld door Rogan-Delft, een afzonderlijke werkmaatschappij van Delft Instruments. Oldelft Benelux treedt op als systeem integrator voor ziekenhuizen en gezondheidscentra in de Benelux en heeft intussen een belangrijke positie verworven in de PACS-markt. Daarnaast heeft Rogan-Delft de distributierechten verleend aan bedrijven in belangrijke markten als China, Duitsland, Itali, Maleisi, Saoedi Arabi, Scandinavi, Singapore, Taiwan, Verenigd Koninkrijk en Verenigde Staten van Amerika.

De unieke propositie die Rogan-Delft haar distributors/systems integrators biedt en het succes dat de laatsten boeken onderstrepen de strategie van Delft Instruments om te investeren in groeimarkten in de medische sector en specifiek in software.


* PACS = Picture Archiving & Communication System RIS = Radiologie Informatie Systeem

** ZIS = Ziekenhuis Informatie Systeem

Oldelft Benelux B.V., gevestigd te Delft, is gespecialiseerd in de verkoop van hoogwaardige medische systemen, specialistische service en innoverende Health Care ICT / PACS oplossingen. Speciaal voor de Benelux vertegenwoordigt Oldelft Benelux diverse internationale bedrijven, waaronder bedrijven uit de Delft Instruments groep.

Delft Instruments N.V., genoteerd aan en opgenomen in de NextEconomy index van de effectenbeurs Euronext Amsterdam, is de holding van een internationale groep van ondernemingen met circa 1000 medewerkers en een jaaromzet van bijna EUR 200 miljoen. Delft Instruments verkoopt voornamelijk onder eigen regie ontwikkelde en vervaardigde hoogwaardige instrumenten, software en systemen voor medische en industrile toepassingen, aangevuld met handelsproducten.

ChipSoft richt zich als leverancier volledig op de zorgsector en biedt met het ChipSoft Elektronisch Informatie Systeem (CS-EZIS) een totaalpakket van ondersteunende producten en diensten. Binnen een en hetzelfde systeem worden patintendossiers, planningschema's, doorstroommogelijkheden, medicatie en administratieve handelingen inzichtelijk en verwerkbaar gemaakt.

Raad van Bestuur Delft Instruments N.V. Delft, 30 oktober 2002

Voor nadere informatie : E.H. de Groot, Voorzitter Raad van Bestuur Tel. +31 15 2601206
E-mail : ehdegroot@delftinstruments.nl

Copyright © 2003 Delft Instruments N.V. All rights reserved. Laatste update: