Corel XMetaL 4 beschikbaar

Corel XMetaL 4-platform breidt XML uit naar het web en vereenvoudigt hergebruik van informatie

Maarssen, 17 februari 2003 - Corel XMetaL 4, een nieuw platform voor zowel XML-ontwikkelaars als eindgebruikers, is nu beschikbaar. Door middel van ActiveX kan XML-informatie in vrijwel elke Windows-applicatie worden bewerkt, inclusief e-mailprogramma's en webbrowsers. Het Corel XMetaL 4-platform is de enige XML-omgeving die dynamische validatie van zowel DTD's als W3C-schema's ondersteunt. Het platform bestaat uit vier aparte programma's, die elk tegemoet komen aan de specifieke wensen van IT-managers, ontwikkelaars en eindgebruikers.

Corel XMetaL is nauw geïntegreerd met de belangrijkste informatiebeheersystemen en vormt een ideale omgeving om XML-documenten aan te maken en bedrijfsbreed in te zetten. Teneinde het hergebruik van bestaande informatie te bevorderen, biedt Corel XMetaL de mogelijkheid om nieuwe documenten op basis van bestaande, geldige XML-gegevens samen te stellen. Zo kunnen dus automatisch documenten worden gecreëerd, door bestaande alinea's of 'brokken tekst', die elk apart beheerd kunnen worden, automatisch samen te voegen. XmetaL maakt het derhalve stukken eenvoudiger om XML-documenten te creëren en later opnieuw te gebruiken.

"Corel XMetaL staat bekend om de eenvoud waarmee XML-documenten kunnen worden aangemaakt. Maar het creëren van op XML gebaseerde documenten is slechts een eerste stap - veel belangrijker is hoe die vervolgens gebruikt gaan worden. De mogelijkheid om informatie opnieuw te gebruiken of in een andere context toe te passen, zoals voor het web, in druk of voor mobiele apparatuur, moet voor zoveel mogelijk mensen binnen een organisatie beschikbaar komen", zegt Bruce Sharpe, vice-president XML-oplossingen van Corel. "Met de toevoeging van ActiveX-ondersteuning maken we XML-informatie nu voor vrijwel elke Windows-applicatie beschikbaar."

Het Corel XMetaL 4-platform bestaat uit vier componenten:


* Corel XMetaL Author is de software waarmee op een eenvoudige manier geldige en goed gestructureerde XML-documenten gemaakt kunnen worden. XMetaL Author bevat de uitgebreide schrijfhulpmiddelen uit Corel Ventura en WordPerfect Office. Daarnaast ondersteunt dit programma DTD's en Schema. Met Author kunnen gebruikers in een omgeving werken die net zo eenvoudig te gebruiken is als een traditionele tekstverwerker.

* Corel XMetaL for ActiveX is een XML-interface die ontwikkelaars kunnen inbouwen in elke Windows-applicatie die reageert op ActiveX, inclusief webbrowsers. Corel XMetaL for ActiveX biedt de eindgebruiker uitgebreide functionaliteit voor het bewerken en bekijken van XML-documenten en schept daardoor krachtige mogelijkheden voor zakelijke gebruikers om XML-documenten te creëren.

* Corel XMetaL Developer is een gecentraliseerde ontwikkelomgeving waarmee Corel XMetaL-toepassingen op maat kunnen worden gemaakt. De software is ontworpen als plug-in voor Microsoft Visual Studio .NET, waardoor ontwikkelaars gangbare technieken zoals scripting, COM en DOM kunnen gebruiken om zowel XMetaL Author als XMetaL for ActiveX aan te passen. Met Corel XMetaL 4 Developer kunnen ontwikkelaars ook Cascading Style Sheets (CSS) creëren en bewerken. Het bevat tevens de XMetaL Forms Toolkit waarmee eigen forms interfaces gemaakt kunnen worden.

* Corel XMetaL Central complementeert het XMetaL-platform en vormt een servergebaseerd beheergereedschap voor XML-omgevingen. Hiermee wordt het eenvoudiger om op maat gemaakte XML-applicaties binnen een organisatie in gebruik te nemen en te onderhouden. XMetaL Central laat IT-managers ook gebruik maken van de kracht van webservices om XML-applicaties op afstand te beheren en te onderhouden. Daarnaast biedt het Simple Object Access Protocol (SOAP) eenvoudige toegang tot de meest recente XML-bestanden, inclusief style sheets, scripts, CSS en sjablonen.
Prijzen en beschikbaarheid
Corel XMetaL 4 is per heden beschikbaar via het Corel Licensing Program.

De prijzen zijn als volgt.
Corel XMetaL Author - licentie: 456 euro
Corel XMetaL for ActiveX - licentie: 456 euro
Corel XMetaL Developer - licentie: 773 euro; upgrade: 463 euro. Bij afname van grotere hoeveelheden is een kortingsregeling van toepassing.

Meer informatie over Corel XMetaL 4 is te vinden op webadres http://www.corel.com/xmetal4.

Corel Corporation
Corel Corporation is een vooraanstaand technologiebedrijf dat zich sinds 1985 specialiseert in de ontwikkeling van hulpmiddelen voor het creëren van content en het beheren van bedrijfsprocessen, alsmede op XML gebaseerde bedrijfsoplossingen. Het bedrijf heeft zich tot doel gesteld om consumenten en zakelijke klanten in staat te stellen om visuele content te creëren, uit te wisselen en te gebruiken op manieren die altijd relevant en accuraat zijn. Het hoofdkantoor van Corel is gevestigd in Ottawa, Canada. Corel is genoteerd aan de NASDAQ Stock Market ('CORL')en de Toronto Stock Exchange ('COR').

Ingezonden persbericht