Gemeente Sittard-Geleen


der gemeente Sittard-Geleen d.d. 11 februari 2003 1. Openbare aanbesteding "Bestek 2002-22; Herinrichten marktpleinen Obbicht, Holtum en Buchten" (weth. Den Rooijen). Beslissing:
1. Kennisgenomen van de openbare aanbesteding d.d. 16 december 2002, waarvan bijgaand proces-verbaal is opgemaakt; 2. De werkzaamheden zoals genoemd in bestek 2002-22 opdragen aan Hamanz BB voor een bedrag ad EUR 288.700,00 (exclusief BTW). 2. Beroepsprocedure van de Wall (weth. Den Rooijen). Beslissing: verweer voeren in vorenvermelde procedure. 3. Uitbreiding Edah-vestiging Romeinenstraat en herinrichting parkeerplaats (weth. Hanssen).
Beslissing:
1. Kennisgenomen van de huidige stand van zaken, waaronder acceptatie van de opgestelde randvoorwaarden door de initiatiefnemer (Immocorp S.A., v/d VastNed Management b.v.); 2. Akkoord met de voorliggende uitbreidings- en herinrichtingsplannen en daartoe op basis van een door de Raad te nemen voorbereidingsbesluit (zie bijlage) de vrijstellingsprocedure van het bestemmingsplan middels toepassing van artikel 19, leden 1 en 2, van de WRO op te starten; 3. Akkoord met de overdracht van de benodigde grond aan Immocorp S.A. (v/d VastNed) tegen een bedrag van EUR 204.201,09 k.k. (f 75.000,00) in de uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen;
4. De grondopbrengst inboeken in het kader van de "taakstelling bouwgrondexploitatie"(2003);
5. Een uitvoeringskrediet stellen ter grootte van het benodigde budget (EUR 284.000,00) met dekking uit de grondopbrengst en bijdragen VastNed en WVS.
4. Diverse verzoeken om een subsidie in het kader van herstel niet-monumentale kerkgebouwen en renovatie en uitbreiding van de algemene begraafplaatsen in resp. Obbicht en Born (weth. Hanssen). Beslissing:
1. Akkoord met het verstrekken van bijgaande subsidies; 2. De kerkbesturen berichten dat op basis van de in te dienen rekeningen het definitief subsidie wordt vastgesteld en uitbetaald.
5. Ontwerp Planologische kernbeslissing (PKB) Luchtvaartterrein Maastricht en MER Luchtvaartterrein Maastricht (weth. Hanssen). Beslissing:
1. Kennisgenomen van de ontwerp PKB en het MER; 2. Akkoord met de verdere procedure middels bijgevoegde brief. 6. Debiteurenrapportage per 31 december 2002 (weth. Geenen). Beslissing: burgemeester en wethouders van de gemeente Sittard-Geleen hebben kennisgenomen van de onderbouwing van de in de jaarrekening 2001 opgenomen verhoging van de voorziening dubieuze debiteuren.
7. Benoeming loco-gemeentesecretaris (weth. Geenen). Beslissing:
1. Akkoord met bovengenoemde voorstellen tot aanwijzing als loco-gemeentesecretaris;
2. De organisatie informeren over de aanwijzing van de loco-gemeentesecretaris.
8. 3e effectmeting Actieplan Klantvriendelijkheid en Bereikbaarheid (weth. Lennertz).
Beslissing:
1. Kennisgenomen van de 3e effectmeting en de conclusies onderschrijven;
2. Kennisgenomen van de aanbevelingen welke uniform door het management team zijn onderschreven;
3. Rapportage ter kennis brengen aan de commissie Burger. 9. Plan voor de bouw van een vrijstaande woning op het perceel Hovenweide 22 te Geleen (weth. Lennertz).
Beslissing: de Raad voorstellen de bevoegdheid tot het beslissen omtrent het verlenen van vrijstelling van het bestemmingsplan te delegeren aan het College van Burgemeester en Wethouders. 10. Inspraak en visie bewoners c.q. belanghebbenden op de conceptontwerpen Duurzaam Veilig Verkeer 1e fase (weth. Lennertz). Beslissing: akkoord met de omschreven aanpassingen van de ontwerpen voor de Duurzaam Veilig verkeersplannen. Het college stelt de plannen definitief vast.
11. Bouwvergunning 3W Vastgoed, Statensingel 2 te 6217 KD Maastricht inzake het bouwen van 31 woningen op de locatie Hoogveldlaan te Sittard (weth. Lennertz).
Beslissing: bouwvergunning verlenen
12. Uitvoeringsprogramma wonen, welzijn en zorg (weth. Veugen). 1. Akkoord met de integrale visie wonen, welzijn en zorg en het concept woonservicezone;
2. De intentie uitgesproken om, rekening houdend met ieders taken, verantwoordelijkheden, bevoegdheden en mogelijkheden en onder voorbehoud van de kaders die de raad hierin stelt, gezamenlijk met de andere partijen het Uitvoeringsprogramma daadwerkelijk uit te voeren.
13. Lijst uitnodigingen.
14. B.T.W. -optie Unitas-Skoop.(weth. Wagemans) Gevraagde beslissing:
1. Afzien acties om te komen tot BTW-restitutie; 2. Dekkingstekort ten laste van risicovoorziening verantwoorden.