Politie Midden- en West Brabant

verzamelde persberichten District Bergen op Zoom

maandag, 17 februari 2003

Hennepkwekerij
Dinteloord: Maandagmorgen is door de politie in een woning in de Van Oldenbarneveltstraat in Dinteloord een kleine hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden er 24 hennepplanten in beslag genomen en direct vernietigd. In de woning is verder een kleine hoeveelheid harddrugs aangetroffen en inbeslaggenomen. De bewoner, een 24-jarige man, is in de woning aangehouden. Na verhoor is de verdachte heengezonden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eenzijdig ongeval na alcohol gebruik Steenbergen:
Zondagnacht is door een politiepatrouille onderaan de Kruislandsedijk tussen Kruisland en Steenbergen een auto aangetroffen. De auto was van de dijk gereden en over de kop geslagen. De bestuurder, een 35-jarige inwoner uit Steenbergen raakte hierbij niet gewond. Uit onderzoek bleek wel dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd na de blaastest met een dagvaarding heengezonden. De auto raakte total-loss.

Vernielingen aan opleggers van vrachtauto Hoogerheide: De eigenaar van een transportbedrijf aan de Doelstraat in Hoogerheide heeft aangifte gedaan van vernieling van zes geparkeerde opleggers. De man constateerde dat het afgelopen weekend de zeildoeken van de opleggers kapot waren gesneden. De schade wordt geraamd op 375 euro.

Inbraak woning
Roosendaal: In een woning aan de Monseigneur Frenckenstraat is zaterdagmiddag een inbraak gepleegd. De dader(s) heeft een klapraam aan de achterzijde van de woning geforceerd om de woning binnen te komen en is er vandoor gegaan met een geldbedrag en een satelliet-ontvanger.

Diefstal auto
Roosendaal: Zondagmiddag rond 17.45 uur is ingebroken in een autoschadebedrijf in de Jan Frederik Vlekkestraat. De dader(s) heeft een ruit vernield om binnen te komen. In het bedrijf stond een auto welke ter reparatie was aangeboden. Deze auto, een zwarte Volkswagen Golf, werd gestolen. Het kenteken van de auto is 10-HP-FZ.

Diefstal kentekenplaten
Schijf: Van een personenauto zijn zondagmiddag de kentekenplaten van een personenauto gestolen. De auto stond geparkeerd op het Oud Kerkpad. De kentekenplaten zijn kort daarna gebruikt om bij een tankstation aan de Rijksweg A 58 onder Heerle te tanken zonder te betalen. De politie heeft aangiftes opgenomen en onderzoekt de zaak.

Controle op verdovende middelen Rucphen: De politie heeft vrijdagavond op het Raadhuisplein in Rucphen en in de Vissenbergdreef in totaal een tiental jongeren en de aanwezige auto`s gecontroleerd op de aanwezigheid van verdovende middelen. In één geval is minder dan een gebruikershoeveelheid (5 gram softdrugs) aangetroffen. De aanleiding tot die controle kwam voort uit diverse onderzoeken, die de laatste tijd door de politie van team Rucphen zijn gehouden. De onderzoeken vonden plaats naar aanleiding van klachten van omwonenden. Uit deze onderzoeken kwam naar voren dat er op voornoemde plaatsen zich regelmatig jeugd ophoudt. Iedere keer zou sprake zijn van gebruik van verdovende middelen. De politie zal in de toekomst vaker controleren.

Woninginbraken
Roosendaal: Afgelopen weekend is in 5 woningen in de Dijken ingebroken. In de Diamantdijk zijn 3 woningen bezocht door inbrekers. In een woning aan de Heliotroopdijk en in de Verweijlaan was het eveneens raak. De dader heeft bij alle woningen een deur of raam opengebroken om binnen te komen. Er zijn identiteitskaarten, apparatuur en geld gestolen. De politie gaat er van uit dat dit vermoedelijk het werk is van dezelfde dader(s). De politie stelt een onderzoek in.

Politie houdt man aan na huiselijk geweld St. Willebrord: Een 30-jarige inwoner uit St. Willebrord is vrijdagochtend door de politie aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn echtgenote. De politie kreeg vrijdagochtend een melding dat er in een woning in St. Willebrord sprake zou zijn van een conflict tussen beide echtgenoten. Het bleek om een uit de hand gelopen ruzie te gaan waarbij de man de vrouw had geslagen. De vrouw liep hierbij letsel op aan hand en gezicht. Op het moment van de ruzie was een 6-jarige kind in de woning aanwezig. Het slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. De verdachte is vrijdag in verzekering gesteld. Afgelopen weekend werd hij gehoord en bekende zich schuldig te hebben gemaakt aan mishandeling. De verdachte zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden. In de loop van het weekend is hij heengezonden.

Bron: Nicolette Bovenhorst/Henk Snepvangers