Korps: Friesland, plaats: Fryslân 17-02-2003
Politieberichten van 16/02 (13.00 uur) t/m 17/02 (07.00 uur)

Franeker: aanrijding met letsel
Zondag rond 13.40 uur raakte aan de Rinze Werkhovenstraat een 16-jarige bromfietser uit Franeker gewond door een aanrijding. De jongen reed richting de Gerbrandystraat toen hij in een knik in de weg de binnenbocht nam. Op dat moment naderde van de andere kant een personenauto. De jongen schrok daarvan, remde en verloor de controle over de brommer en viel. Door de val brak hij zijn scheenbeen. De jongen werd met een ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden gebracht.

Appelscha: brand in woonhuis
Zondag rond 17.35 uur is een woonhuis aan de Bruggewijk vermoedelijk volledig uitgebrand. Niemand raakte gewond. De brand is ontstaan in een slaapkamer. Hoe de brand is ontstaan, is op dit moment onduidelijk. De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar omliggende gebouwen.

Leeuwarden: brand in bedrijfspand
Zondag rond 17.40 uur heeft aan de Tesselschadestraat een bedrijfspand schade opgelopen door een korte, felle brand. Niemand raakte gewond. De brand is waarschijnlijk ontstaan door kortsluiting in de gevelverlichtng. De brandweer kon voorkomen dat de brandweer naar binnen sloeg.

Drachten: rijden onder invloed
Zondag rond 23.40 uur werd aan de Knobben een 34-jarige automobilist uit Opende gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de man 670 ug/l en kreeg een rijverbod van zeven uren. De man bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Surhuisterveen: eenzijdige aanrijding, bestuurder onder inlvoed Zondag rond 23.45 uur vloog aan de Warreboslaan een 27-jarige automobilist uit de bocht. De auto kwam tot stilstand in een tuin. De bestuurder bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de man 955 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Wolvega: inbraak winkel, drie verdachten aangehouden Maandag rond 03.00 zijn drie verdachten aangehouden op verdenking van inbraak in een winkel aan de Markt. De verdachten konden worden aangehouden nadat de politie een melding binnenkreeg van een getuige. Deze getuige zag rond 02.30 uur twee personen de winkel binnengaan. De buit bestond uit honderden pakjes sigaretten en shag. De mannen, een 19-jarige man uit Dronten, een 25-jarige man uit Luttelgeest en een 17-jarige jongen uit Dronten, werden ingesloten. Een 32-jarige man uit Wolvega deed aangifte.

Bureau Communicatie (058) 880 82 72