Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 17-02-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-5140 1952

Aanhouding wegens verzet
ALMERE Een politiesurveillance trof zondagmiddag in het station van Almere Buiten enkele jongens aan, die alcoholhoudende drank dronken en bijeen stonden in strijd met het samenscholingsverbod. Aan de vordering om zich te verwijderen gaf een 19-jarige Almeerder geen gehoor. Hij werd aangehouden, waarbij hij verzet bood. Hierbij werd hij ondersteund door een 17-jarige plaatsgenoot. De verdachte werd met gepast geweld onder controle gebracht en overgebracht naar het politiebureau. Daar kwamen de vrienden van de verdachte protesteren tegen de aanhouding. De 17-jarige jongen, die gepoogd had de aanhouding te belemmeren, werd eveneens aangehouden. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Straatroof
LELYSTAD Een 73-jarige inwoonster van Lelystad is zondagmiddag slachtoffer geworden van een straatroof. Zij fietste achter het provinciehuis over de Botter, toen er een jongen naast haar kwam fietsen. Hij vroeg hoe laat het was, maar voor zij het in de gaten had werd zij van haar fiets getrokken waarbij zij, samen met die jongen, ten val kwam. Toen zij weer opstond zag zij de jongen hard wegfietsen en miste zij haar handtas.

Rijden onder invloed
LELYSTAD Bij een routinecontrole op de Zuigerplasdreef werd zondagnacht een 32-jarige automobilist uit Lelystad betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies 235 ug/l (0,54 promille). Hij kreeg een rijverbod van 1 uur en een boete van 190 euro.

EO