Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-02-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 09.15 uur

Snelheidscontrole

ABCOUDE Op maandag 17 februari heeft de politie met de lasergun op snelheid gecontroleerd.

De controle vond van 09.45 uur tot 11.00 uur op de Burgemeester des Tombeweg plaats. Acht bestuurders reden sneller dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/u. Tevens werd een automobilist bekeurd voor het onnodig voeren van mistverlichting.

Diefstal

NIEUWEGEIN / ABCOUDE Op maandag 17 februari werden twee verdachten aangehouden na een diefstal.

In de middag zag een getuige dat een auto met twee inzittenden stopte op de Nevelgaarde in Nieuwegein. Vervolgens zag hij dat één van de inzittenden uitstapte, een antenne van een geparkeerde auto afdraaide en deze meenam. Daarna reden beiden weer weg. De getuige meldde het voorval aan de politie en gaf het kenteken van de auto van de verdachten door.

Rond 15.30 uur zagen politiemensen de betrokken auto over de snelweg A2 rijden, komende uit de richting van Utrecht en gaande in de richting van Amsterdam. Ter hoogte van de afrit Abcoude gaven zij hen een stopteken. Beide inzittenden, 18 en 20 jaar oud en afkomstig uit Amsterdam, werden aangehouden.

De 18-jarige verdachte bekende de diefstal te hebben gepleegd. Hij kreeg een boete van 110,-. De antenne is teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Verkeerscontroles

VINKEVEEN / WOERDEN / MAARSSEN -De politie heeft op maandag 17 februari op meerdere plaatsen verkeerscontroles gehouden.

Tussen 09.30 uur en 11.30 uur werd op de Provincialeweg N 201 in Vinkeveen op snelheid gecontroleerd. Van de 1754 voertuigen die de radarpost passeerden, reden 23 bestuurders sneller dan de toegestane 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 109 km/u.

In Woerden werd van 14.00 uur tot 16.00 uur op de Middellandbaan en de Boerendijk een gordelcontrole gehouden. Van de 198 gecontroleerde bestuurders, droegen er 23 geen gordel. Zij werden bekeurd.

In de middag werd op Dr. Plesmanlaan, de Gageldijk en de Maarssenbroekse Slag in Maarssen een gordelcontrole gehouden. 32 Bestuurders werden bekeurd omdat zij geen gebruik maakten van de autogordel, 2 bestuurders omdat zij niet handenvrij telefoneerden.