ABN AMRO



Rotterdam, 02 december 2002

Davis Cup-held Marat Safin op ABN AMRO World Tennis Tournament

De 30ste editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament, dat van 17 t/m 23 februari 2003 in Ahoy' Rotterdam plaatsvindt, is in elk geval verzekerd van de komst van Marat Safin, de huidige nummer drie op de wereldranglijst. De 22-jarige Rus was het afgelopen weekend tijdens de Davis Cup-finale uitstekend op dreef met twee belangrijke overwinningen op de Fransen Paul-Henri Mathieu en Sebastien Grosjean. Het was de eerste keer in de geschiedenis dat Rusland de Davis Cup won.

Ook Sjeng Schalken zal op 's werelds best bezochte indoortennistoernooi aantreden. De Limburger is met de 20ste plaats de hoogst genoteerde Nederlander op de ATP-ranking. Schalken (26) won dit jaar het grastoernooi in Rosmalen en moest tijdens de US Open pas in de halve finale buigen voor de latere winnaar Pete Sampras.

Nicolas Escudé zal in februari zijn titel verdedigen in Ahoy'. De 26-jarige Fransman was de afgelopen twee jaar de sterkste in Rotterdam. Escudé gaat op jacht naar een record, want nog nooit won een speler het ABN AMRO World Tennis Tournament driemaal op rij.

Het complete spelersveld, dat sterker zal zijn dan ooit, wordt op donderdag 9 januari a.s. tijdens de jaarlijkse persconferentie bekendgemaakt.

De kaartverkoop van het 30ste ABN AMRO World Tennis Tournament is inmiddels begonnen aan de kassa van Ahoy'. Kaarten zijn ook telefonisch te reserveren via tel.nr. 0900 235 2469 of op de ABN AMRO World Tennis Tournament internet site.