Openbaar Ministerie

Liquidatie Cor van Hout en dood Sedar Soares in Opsporing Verzocht

In Opsporing Verzocht maandag onder meer aandacht voor de liquidatie van Heinekenontvoerder Cor van Hout en de gewelddadige dood van Sedar Soares, de dertienjarige Rotterdammer die op 1 februari werd doodgeschoten.

Opsporing Verzocht is een samenwerkingsverband tussen Openbaar Ministerie, politie en Avro om met behulp van het televisiekijkend publiek ernstige misdrijven op te lossen.

Het programma besteedt op maandag 17 februari aandacht aan, onder voorbehoud, de volgende zaken:

Amstelveen Liquidatie
De liquidatie in Amstelveen van Heinekenontvoerder Cor van Hout. Het team dat de zaak onderzoekt heeft nog enkele vragen aan het publiek.

Schilderijenroof
Uit het Van Goghmuseum in Amsterdam zijn twee schilderijen gestolen. De recherche heeft veel vragen waar u misschien een antwoord op kan geven.

Sedar Soares
De gewelddadige dood van de dertienjarige Sedar Soares schokte op 1 februari heel Nederland. Ondanks alle aandacht in de media is de moordenaar tot nu toe niet opgespoord. Maandag moet daar verandering in komen.

Amsterdam Vermissing
Zijn auto werd, weliswaar uitgebrand teruggevonden, maar Dario Britvec (33) is nog niet terug, nadat hij zondag 2 februari zijn huisdeur aan de Amsterdamse Zeeburgerdijk dichttrok. Misschien weet u waar hij wel is en waarom zijn auto tussen de Schellingwouderbruggen vlam vatte?

Amsterdam Verkrachting
Begin 2002 was Amsterdam in de ban van één of meer verkrachters. Die zijn mogelijk zeer recent aangehouden. Maar begin dit jaar in de nacht van 25 op 26 januari 2003, loopt een 23-jarige vrouw vanaf de 2e Hugo de Grootstraat, via de Rozengracht, onderlangs de Westertoren naar de Singel. Eenmaal de sleutels in het slot van de voordeur, notabene van het huis van haar vriend, maakt ze op een hardhandige manier kennis met een mediterrane man. Een wel heel schizofrene man ook, die even later haar verkrachter zou worden.

Wie meer wil weten over Opsporing Verzocht of over de zaken die daarin worden behandeld kan terecht op de website van het programma: www.opsporingverzocht.nl. Het is ook mogelijk om via die website een abonnement te nemen op de wekelijkse Nieuwsbrief waarin wordt verteld welke onderwerpen worden behandeld in Opsporing Verzocht.