Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf










Datum Maandag 17 februari 2003

Van / afdeling Communicatie


Regionaal Persbericht










District Stad Nijmegen



Inbraken in bedrijven

Tussen vrijdagmiddag en maandagmorgen is ingebroken in een bedrijf aan de Graafsedwarsstraat. Men kwam binnen door een deur te forceren. Uit het bedrijf werd computerapparatuur weggenomen..
Tussen vrijdagmiddag en maandagmorgen is ingebroken in een bedrijf aan de Vlotkampweg. Een plastic ruit van een rolluik werd vernield. Uit het bedrijf werden drie computers weggenomen. Vermoedelijk zijn de daders gestoord want de computers werden in de omgeving tussen de struiken teruggevonden.



District Tweestromenland



Weurt - aanrijding met letsel

Vanmorgen vond een aanrijding plaats op de Van Heemstraweg in Weurt. Een 14-jarig meisje stak de Van Heemstraweg over om de bus naar Druten te kunnen halen. Zij negeerde daarbij het rode voetgangerslicht. Een 51-jarige automobilist uit Beuningen kon haar niet meer ontwijken. Zij werd per ambulance naar het CWZ gebracht.


Wijchen - gestolen auto

Vanaf de Zevendreef in Wijchen is afgelopen nacht een zwarte Mercedes 230 TE met kenteken DP-VG-68 gestolen. Een 33-jarige Wijchenaar deed aangifte.


Wijchen - bedreigingen

Zaterdagavond werden een 15-jarige jongen en een 15-jarig meisje door een onbekende jongen met een mes bedreigd. Beide slachtoffers bevonden zich in een horecagelegenheid aan de Stationslaan. De jongen die beiden bedreigde riep daarbij dat hij hen zou vermoorden. Nadat de slachtoffers telefonisch hulp hadden ingeroepen konden ze, onder begeleiding, de gelegenheid verlaten. Zij deden aangifte.




District De Waarden



Culemborg - woninginbraak

Tussen zaterdagmiddag en zondagavond is ingebroken in een woning aan de Luthulisingel in Culemborg. Via een plat dak kon men bij een slaapkamerraam komen. Dit werd open gebroken. Het is nog niet bekend wat er is weggenomen.


Vuren - woninginbraak

Zondagmiddag is ingebroken in een woning aan de Haarweg. Via een tussendeur naar een loods kon men de woning binnen komen. De hele woning is doorzocht. Uit de woning werden sieraden weggenomen.


Ochten - Inbraken in woningen

Afgelopen nacht is ingebroken in twee woningen aan de Kersengaard in Ochten. In beide gevallen werd een raam open gebroken. Een 29-jarige bewoonster van een woning mist geld en een mobiele telefoon. Bij een 39-jarige buurtgenoot werd wel ingebroken maar er werd niets weggenomen.


Zaltbommel - woninginbraak

Zondagavond is ingebroken in een woning aan de Wichard van Pontlaan. Een ruit van de achterdeur was ingeslagen. De hele woning bleek te zijn doorzocht. Er werden twee horloges meegenomen. De 38-jarige bewoonster deed aangifte.




Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --