Ingezonden persbericht

Wijnwandelreizen: voor levensgenieters

Vinologe organiseert een bijzonder soort culinaire reizen

GOUDA, 20030217 -- De 47-jarige Els Groot, vinologe, organiseert een bijzonder soort culinaire reizen: wijnwandelreizen. De bestemmingen die zij daarvoor uitkiest zult u onmiddellijk associëren met het goede leven: de Provence, Bourgondië en ons eigen Zuid-Limburg. Het draait bij deze arrangementen steevast om drie dingen: wijnproeven bij de boer, wandelen en vooral ook: lekker eten. "Charme" lijkt het toverwoord te zijn. Voorwaarden: u moet wel houden van wijn en van eten! Kijkt u voor een voorproefje op www.wijnwandelreizen.nl

Voor wandelende smulpapen

Wijnwandelen, wat moeten we daaronder verstaan?
Kort gezegd dit: wandelen door landschappelijk mooie wijngebieden; genieten van beroemde streekkeukens, vergezeld van heerlijke wijnen uit dat gebied. En dat met een groep andere "bourgondiërs".

Gevraagd: een Bougondische inslag

De reizen zijn bedoeld voor iedereen die houdt van de goede dingen van het leven en een redelijke conditie heeft. U hoeft geen wijnkenner te zijn: liefhebber is voldoende. De groepen bestaan uit ca. 12 personen. U komt zelf naar het gebied toe. Ook zijn er individuele arrangementen, weekends in Zuid-Limburg en excursies naar wijngaarden in Nederland. Deze laatste zijn ideaal als bedrijfsuitje en als origineel cadeau.

Er zijn standplaatsreizen, waarbij u op één adres verblijft en er zijn trektochten met bagagevervoer. Els gaat bij vrijwel alle reizen zelf mee als begeleider, samen met een assistente. Er is een "volgauto" die zich af en toe laat zien voor als u genoeg gelopen heeft . De Villages van de Côtes du Rhône en het gebied Maconnais-Beaujolais zijn voor deze reizen ideale streken. U overnacht bij een wijnboer, in een chambre d'hôte (bed en breakfast), of in een heus château, waarbij sfeer en mooie ligging voorop staan. Kamers hebben toilet en douche/ bad. Er wordt per dag 12 - 18 km gelopen, bij de trektochten 12 - 23 km. De wandelingen zijn niet zwaar, al zijn bergschoenen met profielzolen noodzakelijk in verband met de vaak stenige ondergrond. In de namiddag is er een proeverij bij een zorgvuldig geselecteerd wijnbedrijf met rondleiding door kelders of wijngaard. Het gaat om kleine wijnboeren die zeer betrokken over hun wijn vertellen en iets bijzonders willen maken. Het gemiddelde niveau van de wijnen is hoog. Gezellig is het ook! Soms wordt er, voor het contrast, een grote Cave Coopératieve bezocht.

Nog leerzaam ook

Tijdens deze culinaire reizen wordt er elke dag uitgebreid geluncht in een plaatselijk restaurant. De ene dag is dat van hoog niveau; de volgende dag kan het de dorpsherberg zijn. De variatie is groot. Ook zijn er sfeervolle picknicks in de wijngaarden. Minimaal twee voortreffelijke diners zijn inbegrepen: de eerste avond het welkomstdiner met lezing en een inleidende wijnproeverij; de laatste avond een afscheidsdiner met gerechten uit de streek begeleid door de lekkerste bijpassende wijnen. De resterende avonden zijn naar eigen inzicht te besteden. Bij de trektochten zijn alle lunches en diners inbegrepen En wat blijkt nou na zo'n week? Spelenderwijs heeft u heel wat over wijn geleerd!



Ingezonden persbericht