Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 17-02-2003 3e persbericht van maandag 17 februari 2003 Berichten uit de regio

Zesde onderzoek Politiemonitor Bevolking
Op 20 februari start in Zuidoost Brabant de enquête van de Politiemonitor Bevolking 2003. In totaal zullen in de regio 3600 personen telefonisch ondervraagd worden. Degenen die benaderd worden krijgen daarover vooraf schriftelijk bericht.

Het doel van het onderzoek is om op landelijk, regionaal en lokaal niveau inzicht te krijgen waar de bevolking het afgelopen jaar slachtoffer is geworden van criminaliteit, zoals woninginbraak en fietsendiefstal. Verder worden vragen gesteld over buurtproblemen, onveiligheidsgevoelens, het functioneren van de politie en preventiegedrag.

Doordat de monitor voor de zesde keer wordt gehouden - eerdere metingen vonden plaats in 1993, 1995, 1997, 1999 en 2001 - is het mogelijk trends waar te nemen: zijn bepaalde problemen groter of juist kleiner geworden, is het aantal slachtoffers gestegen of gedaald. De Politiemonitor Bevolking is daarmee een belangrijk hulpmiddel voor de politie, het bestuur en het openbaar ministerie.

De Politiemonitor Bevolking wordt uitgevoerd in opdracht van de ministeries van Justitie en van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en een groot aantal politiekorpsen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Projectbureau Politiemonitor, een samenwerkingsverband van B&A Groep en Intomart. Naar verwachting worden de resultaten in juli 2003 gepresenteerd.

Op 2 januari is de landelijke Politiemonitor Bevolking 2003 van start gegaan. Ruim 80.000 Nederlanders van 15 jaar en ouder zullen telefonisch worden ondervraagd.

Budel Schoot: Autogordelcontrole
Maandagmiddag tussen 15.45 uur en 17.15 uur is er op de Grootschoterweg een autogordelcontrole gehouden. Er zijn 75 bestuurders gecontroleerd. 18 van hen kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van de autogordel.

Eindhoven: Verkeerscontrole
Bij een verkeerscontrole vandaag in Woensel Noord zijn 25 processen verbaal uitgeschreven. 18 bestuurders reden er door het rode licht. 1 bestuurder zat te telefoneren, 1 bestuurder reed met bevroren ruiten, 2 bestuurders droegen geen gordel, 2 bromfietser reden zonder helm en 1 bromfietser kon zijn certificaat niet tonen.

Beek en Donk: Aanrijding met gewonde
Bij een aanrijding op de kruising Oranjelaan Burg van Nispenstraat is vanmiddag omstreeks 16.25 uur een 16-jarige bromfietser uit Aarle Rixtel gewond geraakt. De bromfietser verleende op genoemde kruising geen voorrang aan de voor hem van links komende personenauto, bestuurd door een 51-jarige automobiliste uit Beek en Donk. De bromfietser raakte gewond aan zijn rechterbeen en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.