Stadsdeel Amsterdam Centrum


Kinderspeelpark TunFun
---

Woensdag 19 februari opent in de oude verkeerstunnel onder het Mr. de Visserplein kinderspeelpark TunFun haar deuren. Hierbij zal ook de stadsdeelwethouder Guido Frankfurther aanwezig zijn. Het overdekte speelpark biedt die dag onder meer een optreden van de rappende Moordgasten en een voetbaldemonstratie van Ajax F1.

Hartje stad

Op een van de drukste punten van de binnenstad is er dan weer een plek waar kinderen naar hartelust kunnen spelen. Zonder hinder te hebben van weer of het verkeer. TunFun biedt vierduizend vierkante meter overdekt speelplezier.

Initiatiefnemers

Jonge ondernemers en vaders Adriaan van Hoogstraten en Edward van der Marel hebben het initiatief genomen om de oude verkeerstunnel onder het Mr. Visserplein om te toveren in een kleurrijk, dynamisch en avontuurlijk kinderspeelpark. Onder begeleiding van ouders of verzorgers kunnen kinderen van 0 tot twaalf jaar er spelen in een veilige omgeving.

Van alles

Er kan van alles bij TunFun: klimmen, rennen, glijden, voetballen, maar ook muren beschilderen en grootse verkleedpartijen aanrichten. Voor elke leeftijdsgroep zijn er eigen attracties.
* het Labyrinth
Een speelapparaat met glijbanen, een ballenbad, een springkussen, schommels en slingertouwen.

* de Kinderrollerdisco

* een Kinderbouwplaats
Hier kun je bouwen als op een echte bouwplaats met grote blokken en met een bouwhelm op.

* de minibioscoop
Doorlopende voorstelling van teken- en kinderfilms
* Poppenkast
Met de avonturen van Tun & Fun

* de Pit
Een kooi om in te voetballen of andere balspelen in te doen.

Ook zijn er nog een kinderkapper, kleine attracties en voor de begeleiders gezellige zitjes.

Vanaf vrijdag 21 februari is TunFun dagelijks open van 10.00 tot 19.00 uur. De toegangsprijs is 7,50, de begeleiders mogen gratis naar binnen. Het adres is Mr. Visserplein 7.

Als u bij de opening aanwezig wilt zijn, kunt u zich aanmelden bij Trix van Alphen:

telefoon: (020) 612 7000 fax: (020) 618 8529

e-mail: trix@publicy.nl