Ingezonden persbericht

Persbericht

Webmethods benoemt richard dobber tot managing director northern europe

Amsterdam, - 19 februari 2003 - webMethods benoemt Richard Dobber per direct tot 'Managing Director Northern Europe'. Dobber is in zijn nieuwe functie verantwoordelijk voor het verder uitbouwen van de activiteiten van webMethods in de Benelux, Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken en IJsland.

Richard Dobber richt zicht met name op de 'Global 2000' organisaties in Noord Europa, die actief zijn op het gebied van financiële dienstverlening, industrie, chemie, nutsvoorzieningen, telecommunicatie, retail en overheidsinstellingen. Dobber heeft als doel het vergroten van webMethods' voorsprong en marktaandeel als onafhankelijke integratieleverancier ten opzichte van hun concurrenten in deze regio.

Tom Erickson, Senior Vice-President International Operations: "webMethods in Noord Europa boekt keer op keer goede resultaten. Concurrenten in deze regio moeten bezuinigen en personeel ontslaan, terwijl webMethods een steeds groter marktaandeel wint. Zo werden in de laatste maanden onder meer Ahold, Borstlap, IKEA, het Noorse Ministerie van Defensie, Stora Enso en Vodafone Zweden als nieuwe klanten verwelkomd. Het is de taak van Richard Dobber om deze groei in goede banen te leiden."

Als één van de eerste medewerkers van webMethods in Nederland trad Richard Dobber in juli 1999 in dienst van het bedrijf. Als Sales Director verwierf Dobber grote klanten in het noordelijke deel van Europa, waardoor webMethods een leidende positie op de markt voor integratiesoftware heeft bereikt.

Voor zijn aanstelling bij webMethods deed Richard Dobber 15 jaar ervaring op in de IT-industrie, waarvan het merendeel op het gebied van supply chain. Hij vervulde diverse managementfuncties bij de Des-cartes Systems Group, onder andere als VP of Sales EMEA. In deze functie bereikte Dobber een kwartaalomzetgroei van gemiddeld 30 procent, waardoor de EMEA-regio een winstgevend onderdeel van het bedrijf werd met meer dan 250 installaties van Descartes-oplossingen.

Over webMethods
webMethods (Nasdaq: WEBM) is een onafhankelijk aanbieder van integratiesoftware en levert het meest complete platform voor ondernemingsbrede integratie, inclusief volledige ondersteuning van 'Enterprise Webservices'. webMethods zorgt voor een koppeling tussen bedrijfsprocessen, enterprise- en legacy-toepassingen, databases, webservices en menselijke interactie. Die koppeling kan zowel binnen de gren-zen van de eigen onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Hierdoor kun-nen bedrijven kosten verminderen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met klanten ver-stevigen, de efficiëntie van de distributieketen verbeteren en de interne zakelijke processen stroomlijnen. webMethods stelt haar klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. Het bedrijf heeft vesti-gingen in de Verenigde Staten, Europa en Azië. webMethods bedient wereldwijd meer dan 900 klanten, zoals wereldwijde top-2000-bedrijven als Philips, DSM, Casema, Sonofon, Norfolkline, Becton D., Bank of America, Citibank, Dell, Eastman Chemical Company, The Ford Motor Company en Motorola. Strategische partners van webMethods zijn Accenture, AMS, BMC Software, BroadVision, Cap Gemini Ernst & Young, CSC, Deloitte Consulting, EDS, Hewlett-Packard, i2 Technologies, J.D. Edwards, Atos KPMG Consulting, SAP AG and Siebel Systems. Voor meer informatie: http://www.webMethods.com

# # #